MENÜ

Fener kendini sıkmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş ve Malaga açısından bir anlam taşımayan bir maçtı. Sezonu galibiyetle bitirip, Play-Off’a moralli girmek de açıkçası son şampiyon için çok da önemli değil. Her ne kadar prova niteliği taşısa da bu tip maçlara konsantre olabilmek zor. Nitekim, Fenerbahçe Doğuş hiç alışık olmadığı bir şekilde, ilk periyotta 22, ikinci perioyotta ise 25 sayı yedi Malaga’dan. Bir hafta önce Olympiakos’u yenen Malaga, Fenerbahçe Doğuş’a karşı da, aynı ciddiyette oynadı. Euroleague klasiği bu aslında. Hiç iddiası kalmayan takımlar, can alıp can veren rakiplerini yeniyor, oyuna ve lige saygısını gösteriyor.

Geri adım atmadı

İkinci yarıda geri dönmeye çalıştı Fenerbahçe. Döndü de... Çok iyi savunma, Nunnaly ve Sloukas ile arka arkaya üçlüklerle gelen 4. periyodun başındaki 13-0’lık seriyle öne de geçtiler. Bir ara 16 sayı geri düşmüşlerdi (18-34), 5 sayı öne fırladılar: 64-59. Ama geri adım atmadı Malaga. Sahanın yıldızı Nedoviç olaya el koyarken, Guduriç çok fazla savunma hatası yaptı o anlarda... Belki kopacaktı maç ama yine ortaya geldi.

Nedoviç’ten müthiş veda

Fenerbahçe kazansaydı, Sloukas’a destanlar yazılacaktı belki. 26 sayı ve 7 asist yaparken, son saniyede devlerin arasından topu tipleyip maçı uzatmaya götürse de, uzatmada Sloukas’tan da daha iyi olan, 31 sayı ve 8 asistle kariyer rekoru kıran Nedoviç, kendi adına Euroleague’e bu yıl için müthiş bir veda etti.

YORUM YAZ