MENÜ

Fener denedi ama olmadı

Abone Ol Google News

Aslında Fenerbahçe Beko, Play-Off serisine çok iyi hazırlanmış, İtoudis başarılı bir maç stratejisi belirlemişti. Booker, Wilbekın ve Bjelica gibi eksiklere, Edwards, Motley, Jekiri, gibi Play-Off tecrübesinden uzak isimlere rağmen normal sezon lideri Olympiakos karşısında başa baş bir oyun sergiledi Fenerbahçe Beko. Farkı yaratan ise 3. çeyrekte Canaan ve Vezenkov'un mucize üçlükleri oldu... El üstünden, süre biterken atılan bu üçlükler kafa kafaya giden maçta skoru değiştiren faktörler oldu. Yani kişisel beceriler, denk güçlerin mücadelesinde sonucu belirledi.

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler de ilk üç periyot ciddi bir üç sayı yüzdesi yakalamasına rağmen kritik anlarda riske edilen Calathes'in girmeyen şutları ve bu günler için transfer edilen Tyler Dorsey'in yine 'hiçleri' oynaması mağlubiyette etken oldu. Play-Off'lar uzun bir döneme yayılıyor.Her maçın, her maç içinde periyotların hikayeleri farklı olabiliyor. İtoudis'in genel stratejisi doğruydu ama bel bağladığı bazı isimlerden gereken katkıyı alamadı. Geldiği günden beri işin içine giremeyenDorsey yerine, Edwards-Melih ikilisinin dakikaları artmalı diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Oynayamadılar...

Motley'i biraz daha fazla topla buluşturmak gerekiyor. Wilbekın da kalan maçlarda süre alabilir belki. Olympiakos maçın net favorisiydi. Savunmada onları durdurduk. Kendi basketbollarını oynayamadılar. Ama biz de üretkenlikten çok uzak kaldık. Başta da belirttiğim gibi 3. çeyrekte Canaan'ın ekstra üçlükleri olmasa galibi son top belirleyebilirdi.

Sonuçta Fenerbahçe kaybetse de, buradan bir galibiyet çıkarma ihtimali olduğunu gördü. Umarım moral bozmayıp, yarın daha az hata yapıp, daha konsantre oynarlar...

YORUM YAZ