MENÜ

Fener değil, Kunter güldü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen yıl düşük bütçeyle, Cholet'yi tarihinde ilk kez Fransa şampiyonu yapan Erman Kunter, mütevazı kadrosu ile Fenerbahçe'yi bekliyordu. İki ilk beş oyuncusu Causeur ve Falker de yoktu. Ama Fenerbahçe'de Vidmar'ın yokluğu, takımı daha çok etkilemiş gözüktü. Zaten ribaunt sorunu yaşayan Fenerbahçe, atletik ve arzulu Choletli basketbolcular karşısında ilk üç çeyrek çaresiz kaldı. 3. çeyrek sona erdiğinde Cholet tam 15 hücum ribauntu almış, tam 17 kez fazla hücum etmişti. Fenerbahçe ise Erman Kunter'in tuzağına düştü. 40 dakika başarılı Türk teknik adamın istediği tempoda oynanadı.

Spahija, Kunter'in alan savunmasına bir türlü çözüm bulamadı. Öyle ki, ilk üç çeyrek sonunda Fenerbahçe, 16 üçlük denerken sadece 20 ikilik atış kullanmıştı. Top hiç içeri inmedi. Hep dış atışlara yönelinince, Erman Kunter'in de ekmeğine yağ sürülmüş oldu. Son bölümde bir tane bile hücum ribaundu verilmedi, daha doğru basketbol oynanmaya çalışıldı ama bu çaba sonuç getirmedi.

Lavrinoviç iyi ribauntçu değil. Kaya ve Mirsad da eski güçlerinde değil. Üç yıldır 'gönderin bu adamı' denilen Vidmar, bir maçta mumla aranır oldu. Fenerbahçe yönetimi yeni bir transfer düşünmeye başlamalı bence.
Cholet'de maç kazanmak kolay değil. 5 bin çoşkulu taraftar ve hiç susmayan bando, müthiş bir atmosfer yaratıyor. Erman Kunter de takımına son derece hakim. Ligin en düşük bütçeli takımlarından biri olmalarına rağmen 5'inci maçta 3'üncü galibiyetini aldı 40bin kişilik bu küçük kentin takımı.

Fenerbahçe için üzüldük ama bir Türk antrenörün harikalar yaratıp, Fransa'da neredeyse 'ilah'laştırılmasıyla bir o kadar gurur duyduk. Sonuçta her maçı kazanamazsınız. Kaybedilmiş bir şey yok. Barcelona ve Siena galibiyetleirnden sonra ayaklar yere biraz daha sağlam basar umarım.

YORUM YAZ