MENÜ

Fener, çifte bayram yaşattı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son yıllarda Real Madrid’e karşı büyük üstünlük kurmuştu Fenerbahçe. Hem mental hem de taktiksel olarak. Real, her ne kadar normal sezonu lider bitirmiş olsa da, Fenerbahçe eğer tam kadroysa bütün maçların favorisidir. Dün de bunu kanıtladı fazlasıyla... Öyle ki, resmen sürklase etti normal sezon liderini... Real Madrid ilk periyot 13 sayı atabilirken, bunun 11’i Llull’dan gelmişti. Sonra Carrol girdi devreye, olağanüstü bir yüzdeyle üçlük attı, o kadar. Koskoca Real Madrid’in bütün hikayesi bu. Yıldızlar topluluğu belki de hiç bu kadar çaresiz kalmamıştı bu sezon. Fenerbahçe, o kadar rahat, o kadar kendinden emindi ki, daha maçın başında psikolojik olarak da ezdi rakibini. Maç başladı, Dixon’ın üçlükleri, Vesely’nin smaçları, Kaliniç’in her şeyi yapması ve Fenerbahçe şovu vardı. Maç sürekli çift hanelerde gitti.

Udoh efsane oynadı

İkinci yarı Sloukas devreye girdi, Bogdanoviç üstündeki yoğun savunmaya rağmen 14 sayı atmayı başardı. Datome az oynadı ama maçı bitiren turnikeyi attı. Ve tabii ki Udoh... Efsane oynadı Amerikalı. Ona ‘yılın savunmacısı’ ödülünü vermeyenlerin yüzü kızarmıştır belki. Atatürk’e ve Türk tarihine fazlasıyla ilgili olan Udoh, ‘Çanakkale zaferini’ de okumuş belli. Blok üstüne blok, rakip oyun kurucunun elinden top çalmalar, ‘buradan geçit yok’ mesajını verdi tüm dünyaya.. Üstüne üstlük 18 sayı attı, 12 de ribaunt aldı. İş taktik hamle yapmaya gelince, Laso’nun efektifliği kalmıyor. Real ritmini bulamayınca, kenardan birşeyler yapılması gerekiyordu. Laso ancak oyuncu değiştirebildi. Bir gün öncesi basın toplantısında, ona “Fenerbahçe ile oynadığınız 6 maçın 5’ini kaybettiniz. Bu istatistik bir baskı unsuru olur mu” diye sormuştum. Laso da aklınca bana laf sokmaya çalıştı. “Hazırlık maçlarını saymıyorsunuz herhalde” dedi. Hazırlık maçında Fenerbahçe’yi yendiğini sanıyordu galiba. Oysa sezon öncesinde Fenerbahçe’nin Madrid’de çok kolay kazandığı maçı da dahil etmiştim. Dünkü galibiyetle Fenerbahçe, son 7 maçta 6. kez Real’i yenmiş oldu.

Böylesini görmedim

Obradoviç büyüklüğünü yine gösterdi. Real’i çok iyi analiz etmiş. Maç öncesi stratejisi tıkır tıkır işledi, maçta ona fazla iş düşmedi. En rahat yönetimlerinden birini gösterdi belki Obra. Yıllardır Final-Four izlerim, hiçbir şehirde ev sahibi takımın bu kadar yoğun taraftar üstünlüğü olmazdı. Fenerbahçe taraftarı takımlarına olan inancını 5 ay önce bütün biletleri alarak göstermişti zaten. Sinan Erdem’de de müthiş bir atmosfer oluşturdular. Salon bayram yeri gibiydi. Türk milleti için çok anlamlı olan bugünde, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Türk spor tarihinin önemli zaferlerinden birini yaşattı Fenerbahçe bize bir kez daha. Bu vesileyle Türk milletinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve rahmetle anıyor, herkesin bayramını kutluyorum.

YORUM YAZ