MENÜ

Fener, bir adım önde

Abone Ol Google News

Play-Off yarı final ilk maçında Pınar Karşıyaka'yı konuk eden Fenerbahçe Beko evinde kazandı. 3 kez çift haneli farklarla geriye düşen İzmir ekibinin son dakikadaki geriye dönüşüne izin vermeyen Kanarya seride 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

ING Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko, Pınar Karşıyaka'yı zor da olsa 83-79 yenip, 1-0 öne geçti. İlk yarıda Nando De Colo'nun neredeyse hiç kaçırmadan attığı 20 sayıyla skoru önde götüren Sarı-Lacivertliler, sert savunma yapıp rakibi fazlasıyla top kaybına zorladı.

Bu seriye çok yıpranmış ve yorgun olarak çıkan Pınar Karşıyaka, De Colo'nun yanı sıra Vesely ve Barthel'i de pota altında savunmakta çok zorlandı. Yeşil-Kırmızılılar, üç defa çift haneli farklarla geri düşmesine rağmen hiç pes etmedi, geri adım atmadı. Her seferinde ya Taylor ya Henry ya da M'Baye'nin sayılarıyla seriler yakalayıp oyuna ortak oldu.

Kaf Kaf'a süre yetmedi

Son dakikaya 83-74 önde giren Fenerbahçe, neredeyse Darüşşafaka'ya 10 saniyede 8-0'lık seri ile yakalandığı maça benzer bir senaryo yaşayacaktı. Kokoskov, Darüşşafaka maçında olduğu gibi arka arkaya gelen top kayıplarına rağmen oyuna müdahele etmedi, mola almadı. Kaf Kaf, kaptığı toplarla neredeyse maçı uzatma noktasına getiriyordu ama süre yetmedi. 83-79.

Haberin Devamı

Karşıyaka coachu Ufuk Sarıca ve Morgan aldıkları ilk teknik fauller sonrası, susmayıp arkaları dönük olsa da konuşmayı sürdürünce 2. teknik faulden sonra oyun dışı kaldılar. Altuğ Köselerli ve diğerleri kitaba göre belki düdük çalmakta haklılar. Ama sen arkasını dönüp giden oyuncu ya da coachu ısrarla takip edip, dibine kadar girersen söylediğini de duyarsın. Burada niyet önemli. Teknik faul sonrası yerine geçip oyuna bakarsan, bir şey duymazsın.

Bu kadar basit...

YORUM YAZ