MENÜ

Fener 4 köşe

Abone Ol Google News

Üst üste dört maç kazanan Fenerbahçe Beko, bir anda kendini Play-Off yarışı içinde buldu. Alba Berlin ve Zalgiris gibi takımlar karşısında alınan ağır yenilgiler sonrası takımın bu kadar çabuk ayağa kalkması, toparlanması takdire değer bir durum.

Haberin Devamı

Nereden nereye Guduric!

Eski oyuncu Marko Guduric'in takıma katılması ile beraber bu 4 galibiyet geldi. Tabii ki tamamen Guduric'e bağlamamak gerekiyor ama ilk döneminde takımın en çok eleştirilen isimlerinden biri olan Sırp forvetin, şimdi takımın lideri konumuna gelmesi de enteresan bir durum. Obradovic döneminde kulübü, takımı, nasıl kazanılması gerektiğini çok iyi bilen Guduriç, bence takıma mental olarak da katkı yaptı. De Colo daha iyi oynamaya başladı. Kokoskov, Vesely'ye hücumda daha çok sorumluluk verirken, rakipleri karşısında daha ilk periyotta yenilgiyi kabul eden takım üst üste galibiyet almayı başardı.

Savunma kısmı da çok gelişti

Guduric'in oyun zekası, hücumda bir fazla yaratıcı oyuncuyla oynamasını sağladı Fenerbahçe'nin. Sırp oyuncu 4 maçta 16 asist yaparken, Fenerbahçe Baskonia karşısında takım olarak tam 29 asist üretti. Hücumlar artık daha akıcı, setler daha çabuk oynanıyor. İşin savunma kısmı da son 4 maçta çok gelişti. Tabii ki bunlar umut verici hareketler. Ama takımın daha yolu uzun. Alex Perez de form tuttukça, sisteme adapte oldukça katkı verecektir. Hepimiz bir uzun transferi bekledik ama gerçekleşmedi. Sarı-Lacivertliler, uzun vadede bu rotasyonla sıkıntı yaşayabilirler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ