MENÜ

Eze eze şampiyon

Abone Ol Google News

Yıllardır bugünü beklemiştik Anadolu Efes için... Sonunda oldu. Geçen yıl yarım kalan hikaye bu sezon tamamlandı, Anadolu Efes ve coach Ergin Ataman sonuna kadar hakettikleri şampiyonluğa ulaştı. Hiç kolay olmadı aslında. İki yıldır bugün bekliyordu Lacivert-Beyazlılar. Engelleri teker teker aştılar. Hiç yılmadılar, geri adım atmadılar sonunda hedefe ulaştılar.

Haberin Devamı

Kaos yaratmak için çırpındılar

Finalde rakip Barcelona'ydı... Turkish Airliens Euroleague tarihinin en pahalı kadrosuna sahipti Katalanlar... Ama karşılarında en pahalı değil ama en iyi basketbol oynayan, hedefe kilitlenmiş, kararlı bir Anadolu Efes vardı. Coach Jasikevicius, Efes'i durdurmak, onlara basketbol oynatmamak, kaos ortamı yaratmak için çırpınıp durdu. Takımına güvenmiyor, Efes'ten korkuyordu. Korktuğu da başına geldi. Ergin Ataman ise takımına kendi basketbolunu oynatmaya çabaladı durdu.

Kısalarımız akıllıca oynadı

İlk yarıda sahada Barcelona'nın istediği basketbol vardı. Micic, Larkin, Simon ve Beaubois'yi etkisiz hale getirmeyi planlayan Jasikevicius, bunda bir nebze başarılı oldu belki ama Efes'in kısaları atamayınca Sertaç ile Pleiss'a pozisyonlar hazırladı. İki 5 numaranın skor katkısı, sadece 1 saha içi basket bulabilen kısa oyuncular çok akıllı oynayıp, serbest atış çizgisine gitmeyi başardı. Efes, kendi basketbolunun yanına bile yaklaşmadığı ilk yarıyı 39-36 önde bitiriyordu. Barça, oynatmamaya o kadar konsantre olmuştu ki oynamayı aklından bile geçirmiyordu. Sertaç faul problemine girmiş, Pleiss da sakatlanmıştı. Ama daha Dunston kozumuz vardı.

Haberin Devamı

Larkin ve Micic ikilisi..

İkinci yarıda Larkin ve Micic ikilisi beklenildiği gibi şutları sokmaya başlayınca Barça çözüldü. Fark 11 sayıya kadar çıktı. Ama Higgins ve Kuric bireysel yeteneklerini konuşturunca oyun kopmadı. Ama kararlı bir Ergin Ataman ve Anadolu Efes vardı sahada. Sakin kaldılar, panik yapmadılar, son bölümleri de hatasız oynadılar ve sonuna kadar hakettikleri Euroleague şampiyonluğuna ulaştılar. Bize de bu müthiş gururu yaşattılar. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Harika bir geceydi, harika duygular yaşadık. Emeğinize, ellerinize sağlık..

YORUM YAZ