MENÜ

Euroleague'de erken derbi

Abone Ol Google News

Hazır ve başarılı bir kadronun, yeni kurulan bir ekibe karşı çok daha avantajlı olduğu düşünülebilir. Ama bugün itibarıyla Efes istenilen form seviyesinde değil. Fenerbahçe ise beklenenden daha iyi basketbol oynadı. Tabii ki bu kısa sürede, çok az hazırlık ve resmi maç yapıldığı göz önüne alındığında bu durum ölçü almak için elimize yeterli bir veri vermiyor.

Haberin Devamı

Shane Larkin yok ama...

Larkin bu maçta da oynamayacak. Ama ben Efes’in henüz istenilen seviyede olmamasını Larkin’e bağlamıyorum. Geçen yıl takım olarak formdalarken, uzun süre Dunston, 3-4 maç da Larkin olmadan aynı basketbolu oynayabilmiş ve farklı galibiyetler almışlardı. Tabii ki Larkin, Ergin Ataman sisteminin önemli bir parçası ama özellikle geçen yılki Efes’in oynadığı basketbolu sadece Larkin’e bağlamak Ataman ve diğer oyunculara haksızlık olarak görüyorum.

Bu maçın hikayesi farklı olur

Fenerbahçe cephesine gelince... Kokoskov’un, oynatacağı sisteme uygun oyuncular transfer edildi. Oyuncular pozisyon varsa o şutu 5. saniyede bile kullanmaktan çekinmiyor. Geçiş hücumunu daha fazla deneyen, De Colo ve Brown üzerinden oynamaya çalışan bir takım görünümündeler. Efes’e göre oyuncular daha formda gibi. Ama bu maçın hikayesi farklı olacaktır. Daha sezonun çok başı olduğu için sonuç iki takım için de çok fazla anlam ifade etmeyecek.

Haberin Devamı

Özgüven kazanmak için önemli

Fakat Fenerbahçe gibi yeni kurulan, bütçesi düşen, Obradovic sonrası neler yapacağı merakla beklenen bir takım için alınacak galibiyet, moral ve özgüvenin kazanma açısından önemli olacaktır. Anadolu Efes kazansa da kaybetse de sezon içinde bir şekilde geçen yılki pozisyonuna ulaşacaktır. Bugün itibarıyla, o günlerden uzak gibi görünseler de sonuçta Ergin Ataman ve bu kadronun neler yapabileceğini geçtiğimiz yıl fazlasıyla gördük...

YORUM YAZ