MENÜ

EuroLeague yeniden başlıyor

Abone Ol Google News

Euroleague’de tamamlanmamış sezon aynı takımlarla yeniden başlıyor... Çok özlemiştik Euroleague basketbolunu. Gerçi çoğu ülkede maçlar seyircisiz oynanacak, bazılarında çok az taraftar salona girebilecek ama hiç yoktan iyidir diyelim. Bu durum tabii ki taraftar desteğini arkasına daha çok alan Fenerbahçe, Anadolu Efes gibi bazı takımları daha çok etkileyecek. Pandemi nedeniyle bütçeler düştü, takımların kadrolarını çok güçlendirdikleri söylenemez ama yine öne çıkan takımlar belli.

Haberin Devamı

Zirveye çıkmak kolay ama kalmak zor!

Anadolu Efes’ten başlayalım... Geçen yıl zirvedelerken lig yarım kalmıştı. Aynı teknik ve oyuncu kadrosu ile yola devam ediyorlar. En büyük avantajları iki yıldır beraber oynamaları. Bıraktıklarında basketbol olarak inanılmaz bir seviyedeydiler. Ergin Ataman’ın işi diğerlerine göre kolay gibi görünse de zirveye çıkmak kolay ama orada kalmak daha zordur... Yeni bir yarışa başlıyor. Takımı eski form ve özgüven düzeyine çıkarabilirse, ki bunu yapabileceğini düşünüyorum, yine şampiyonluğun en güçlü adayı olacaklardır.

Haberin Devamı

Gözler Jasikevicis’un takımı Barça’da

Tüm gözler Jasikevicius’lu Barcelona’da. Oyun kurucu sorununu Calathes’le çözmüş gibi duruyorlar ama sonuçta yeni bir coach ve yeni bir sisteme adapte olmaları zor olacak. Yıldızlar topluluğu, oyun içinde serbestliğe alışmışken, Jasikevicius gibi bir ‘kontrol delisi!’ elinde nasıl bir takıma evrilecek hep beraber göreceğiz... CSKA ve Real Madrid, bu iki takımla beraber yine Final-Four adayı. En çok merak edilen takım ise Fenerbahçe Beko... Obradovic’le geçen 6 yılın ardından yarı yarıya düşen bütçe ve ilk kez bir Euroleague takımı çalıştıracak olan Kokoskov’la yola çıkıyorlar. Diğer takımlar gibi çok az hazırlık maçı yapabildiler. 20 yıl Amerika’da çalışan, NBA takımında head coachluk yapan ilk Avrupalı olan Kokoskov hiç kuşkusuz çok değerli bir basketbol adamı. Obradovic’le kıyaslanması kendisine haksızlık olur. Çok farklı karakterde ve farklı bir basketbol mantalitesine sahip. Oyunculara rahatlık sunan, daha fazla özgürlük alanı bırakan Kokoskov, istediği sisteme uygun oyuncular transfer etti.

De Colo’nun sorumluluğu artıyor...

Sistem, De Colo’nun üzerine kurulacak. Fransız yıldızın bu yıl daha sorumluluk alması, taşın altına elini koyması gerekecek. Eddie, Pierre ve Hamilton ilk kez Euroleague oynayacak. Ulanovas ilk kez doğup büyüdüğü, basketbolu öğrendiği Litvanya’dan ayrılıyor. Alıştığı, öğrendiği ve kendisini güvende hissettiği bir sistemin dışına çıkıyor. Rahatlık alanının dışında nasıl göstereceği performans Fenerbahçe için belirleyici olacak. Sonuçta daha atletik, daha az ribaunt sorunu yaşayan, daha çok koşan, topu potaya daha çabuk atan bir takım göreceğiz. Başlarda üst seviye takımlara karşı zorluk çekeceklerdir ama Fenerbahçe’yi ilk sekiz adayı olarak görüyorum. Maccabi ve Atina takımları her zaman buraları zorlayacaklardır. Sezon bugün başlıyor. Bitirmek dileğiyle...!

YORUM YAZ