EuroLeague kupası sahibini buluyor

Abone Ol Google News

Euroleague’de upuzun bir sezon geride kaldı ve dananın kuyruğu bugün Berlin’de kopacak. Ne yazık ki temsilcimiz Fenerbahçe Beko, finalde yok ama Türk Milli Takımı’nın coachu Ergin Ataman orada. Sezon ortasında Jasikevicius’u göreve getirdikten sonra ciddi bir çıkış yakalayan Fenerbahçe Beko, sezon başında kendisine çok da şans verilmemesine rağmen Final-Four’a kalmayı başarmıştı. Hem de sakatlık sorunları ile geçen bir seride güçlü Monaco’yu saha avantajı olmamasına rağmen geçmişti. Ama Final-Four’un ilk gününde bekleneni veremedi Kanarya. Özellikle hücumda çok çaresiz kaldılar.

Haberin Devamı

Olağanüstü savunma karşısında çaresiz kaldı

Panathinaikos, olağanüstü savunma yaparken Jasikevicius sürekli denemelerde bulundu ama bu savunmayı geçmekte çaresiz kaldı. Fenerbahçe, takım olarak sahaya akıl koyamadı maalesef. Aslında çok istediler, çok mücadele ettiler ki bu yenilen sayıdan da belli oluyor. Özellikle müdafada bence iyi iş çıkardı Sarı-Lacivertliler ama işin hücum tarafını bir türlü çözemediler. Zaten atılan skor da kötü hücum edildiğini gösteriyor. Gönül isterdi ki Fenerbahçe Beko, tarihinin ikinci şampiyonluğunu kazansın ama olmadı. Bir iki doğru takviye ile bu takım gelecek yıl da Final-Four seviyesine ulaşabilir.

Haberin Devamı

Bazıları ona inandı, bazıları da inanmadı

Gelelim finale. Bu yıl ilk kez normal sezon birincisi ile ikincisi finale kaldı. Genelde şampiyonlar aşağıdan Play-Off’a giren takımlardan çıkıyorda ama bu kez iki favori sürprize izin vermedi. Son şampiyon Real Madrid, unvanını korumak isteyecek. Onlar harika bir sezon geçirdi ve uzak ara ligi lider bitirdiler. Panathihaikos cephesine gelince;) onlar için da rüya gibi geçen bir sezon oldu. Ergin Ataman takımın başına geldiği ilk gün ‘Hedefimiz Final-Four’ demişti. 12 yıldır Final-Four’a kalamayan, geçen yıl ligi 17. sırada bitiren, taraftarı küsmüş ve sil baştan kurulan bir takım için oldukça iddialı sözlerdi. Bazıları ona inandı, bazıları da inanmadı. Ama Ataman sözünde durdu. Panathinaikos’ta basketbol ateşi yeniden alevlendi. Salonun yolunu unutan taraftar, her maçı kapalı gişe yaptı. Heyecen geri gelmişti. Bu bile Ataman için büyük başarıydı ama onlar yetinmedi. Fenerbahçe karşısında mükemmel savunma yapıp finale kalmaşı başardılar. Şimdi hedefleri 7. şampiyonluk. Tribünlerde Panahinaikos üstünlüğü olacak. Sahada ise neler olacağını kestirmek gerçekten güç. Çünkü Real Madrid süper yıldızları ile finalin favorisi. Fakat, motive, inançlı, iyi basketbol oynayan Panathinaikos kazanırsa benim için sürpriz olmaz...

YORUM YAZ