MENÜ

'Eski Fenerbahçe!'

Abone Ol Google News

De Colo ve Derrick Williams, istatistiksel anlamda dünkü maçın en değerli oyuncuları olarak görünse de, maçı çeviren ‘Eski Fenerbahçe’ydi dün Bayern karşısında.

Haberin Devamı

6 maçta gelen 5 yenilgisi sonrası, galibiyetten başka şansı yoktu Fenerbahçe’nin Bayern karşısında. Hele arka arkaya gidilecek olan CSKA, Barcelona ve Asvel deplasmanlarını düşündüğümüzde, sezonun geri kalanını fazlasıyla etkileyecek bir maçtı.

Fenerbahçe, hücumda her topu pota altına indirmeyi planlamıştı maç önü stratejisinde. Nitekim Vesely ve Ahmet’e inen toplar basket ya da asist oluyordu. Hücumda çok sıkıntı yoktu ama Bayern’i 3 periyot durduramadı Kanarya. Ya kısalar potaya gidip turnike atıyor, ya da boş üçlük buluyorlardı. Kaçan şutların da hücum ribauntlarını alıyordu Bayern. Fenerbahçe’nin bu yılki en büyük sıkıntısı verdikleri hücum ribauntları. Bayern dün tam 12 ikinci şans fırsatı buldu. Bu sayede de oyundan hiç kopmadı.

4. periyot başlarken Bayern 62- 61 galipti... Burada Obradoviç’in hamlesi sonuca direkt etkili oldu. De Colo ve Williams’ı kenara alıp 4 kısaya dönen Obra’nın takımı periyota müthiş başladı. Vesely’nin smacı, kapılan toplar ve Melih’in arka arkaya attığı üçlükler. Hem takım havaya girdi, hem de tribünler.

Haberin Devamı

Savunmada gösterilen 5 dakikalık gayret, yapılan doğru rotasyon ve yardımlaşmalar Bayern’in özellikle 4 numaradan bulduğu o boş üçlüklere çözüm oldu. Ardından da fark geldi.

İkinci yarıda sadece 2 top kaybı yapılması, konsantrasyonun da arttığının bir göstergesiydi. De Colo ve Williams, hücumda müthiş potansiyeller ama takım savunmasında sorunlar yaşıyorlar. Sloukas, Melih, Kaliniç, Datome ve Vesely’li beş dün işi bitirdi.

Bir CSKA galibiyeti, işleri biraz daha yoluna koyar.

YORUM YAZ