MENÜ

Ergin Ataman faktörü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ardından Galatasaray’ın başına geçti. Yine iddialı konuştu. Bütün kupalarda favori olduklarını açıkladı. Türkiye Kupası’nı finalde son anda kaybettiler, Avrupa’ya ise erken veda ettiler. Domercan, Göksenin, Hawkins’in gidişi Türkiye Kupası için mazeret sayılabilir ama Avrupa için değil. Galatasaray’ın, Ulm gibi sıradan bir takımdan 21 sayı fark yiyip onun arkasında kalmasının bir açıklaması olamaz. Avrupa defteri, Ataman için son derece başarısız geçmiştir.

Galatasaray’ın elinde sadece lig kaldı.

Hafta sonu rakip Anadolu Efes’ti. O Efes, Euroleague’de Real Madrid dahil, oynadığı 6 maçı üst üste kazanmıştı. Yukarıda saydığım eksikliklerin üzerine Cenk ve Gordon da yoktu. Elinde 4 pivot, 3 oyun kurucu ve sadece 1 forvet kalmıştı. O tek forvet Markioshvili daha oyunun başında 3 faulle kenara geldi.
Ama Ataman ligin, hatta Avrupa’nın manevra kabiliyeti en yüksek coachlarından biri. Her türlü zor şartın altından kalkmayı bir şekilde başarıyor. Macvan gibi ağır, bacakları yavaş bir oyuncudan 3 numara yarattı, savunmada sürekli adam değiştirdi, Efes gibi bir takımı şaşkına çevirip maç içinde 23 sayılık farka ulaştı. Tabii ki görev alan oyuncuların tamamı üstüne düşeni fazlasıyla yaparken, Aslan payı yine Ataman’ın oldu.
Demirel kimi seçecek?

Piyasada milli takım için birçok isim dolaşıyor. Son olarak Ettore Messine ile anlaşılamadı bilgisi geldi. Favoriler arasında Ergin Ataman yer alıyor.

Bence Turgay Demirel fazla düşünmeden, Ataman’ı takımın başına getirmeli?
Neden mi?

Kendisinin tereddütleri olabilir. Ama yıllardır en çok eleştirildiği ve yıpratıldığı konu Tanjeviç oldu. Hemen hemen herkes, Ergin Ataman, Oktay Mahmuti, Erman Kunter varken neden Tanjeviç’le çalıştığını sorguladı durdu.

İşte ona fırsat.

Ataman’ı getirir ve takım başarılı olursa, dolayısıyla Turgay Demirel de başarılı olmuş olur.
Ataman’ı getirir ve takım başarısız olursa, ‘Ataman dediniz getirdim sonuçları gördünüz’ der. Bundan sonrası için eli güçlenir ve rahatlar.

Ayrıca bence de başarılı olma ihtimali yüksek. Hem çatlak sesler yerine, kimsenin karşı çıkmayacağı bir isimle Avrupa Şampiyonası’na gider, daha önceki yıllarda olmadığı gibi bir sinerji yaratabiliriz.

YORUM YAZ