MENÜ

En kötü oyun finale denk geldi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Final oynamak güzel, üst üste 3. kez burada olmak harika bir duygu ve büyük bir başarı. Ama hedef sonuçta şampiyon olmak. Bütün sezonu iyi götüren Fenerbahçe Doğuş finalde belki de sezonun en kötü performanslarından birini sergiledi Belgrad’da... Bütün tribünler sapsarıydı. Evinde oynuyordu sanki Fenerbahçe. Ama bir türlü ritmini, normal oyunun bulamadı Kanarya. Bunun birçok nedeni var. Takımın MVP’si Vesely, bir finalde daha ortalarda gözükmedi. Sloukas, Nunnaly, Datome, Guduric, Kalinic, Thompson çok az katkı verdi. Bütün maçı Melli götürdü. Bir oyuncuyla da yıldızlar topluluğu Real Madrid’i yenemezsin. Her şeye rağmen, Fenerbahçe hep oyunun içinde kaldı. Ama en kritik ribauntları alamadık. Vesely, Wanamaker çok kolay turnikeler kaçırdı. Ortaya düşen bütün toplar da Realli oyuncuların eline geldi. Şans da onların yanındaydı. Bir gün önce Bobby Dixon’un yaptığını bu kez Fabien Causer yaptı. Onun bu performansı hiç hesapta yoktu.

Gecenin sorusu

Lamonica, skandallarla dolu kariyerini bitirdi. Dün de Vesely’ye çaldığı erken fauller, Wanamaker’e verilmeyen centilmenlik dışı faul vs... Yenilgiyi hakeme bağlamıyoruz, ama dün niyeti çok belliydi.

Maçın starı

Causeur... 3/3 üçlükle 17 sayı attı. Fener savunması Doncic, Llull’a konsantreyken o piyangodan çıktı, canımızı fazlasıyla yaktı. MVP ödülünü ünlü olduğu için Doncic’e verdiler herhalde! Melli’nin 28 sayı, 6 ribaunt ve 1 asistlik performansı güme gitti.

Maçın olayı

Real’de 12 oyuncu da forma giydi, 11’i sayı attı. Hepsi katkı verdi. Daha iyi oynadılar, daha iyi savunma yaptılar ve şampiyonluğu hak ettiler. Hem CSKA’yı, hem de Fenerbahçe’yi yenmek kolay iş değildi.

Kısa mesaj

Fenerbahçe Doğuş her sene buralarda olacağını gösterdi yine. Ama final oynamak başka bir şey. Sezon boyunca Bogdanovic ve Udoh’tan bahsedildi. Bu anlarda ‘lider oyuncu’ gerekiyor. ‘Winner’ oyuncu eksikliği finalde kendini hissettirdi.

YORUM YAZ