MENÜ

Efes'ten "Şanlı" zafer

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, Fenerbahçe'den sonra Valencia'yı çok rahat yendi, son 9 maçta 8. galibiyetini aldı. Milli yıldızımız Sertaç Şanlı, 3/3 üçlük isabet oranı ile 20 sayı atıp kariyer rekoru kırdı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes, geçen yılki seviyesine geliyor. Sezona beklenen gibi başlamadı, gereğinden fazla mağlubiyet aldılar ama son 2 ayda müthiş bir çıkış yakaladılar. Son 9 maçta 8 galibiyet alan Lacivert-Beyazlılar, adım adım ilk 4 sıraya doğru ilerliyor.

Geçen hafta Zenit'i deplasmanda 30 farkla yenen Valencia'yı ağırlayan Efes, maça istediği gibi başlamasa da, ikinci periyottan itibaren kendi basketbolunu oynadı, müthiş keyif veren bir hücum oyunuyla farklı galibiyete ulaştı: 99-83...

Valencia, kullandığı ilk 5 üçlüğün 4'ünde isabet bulunca, 16-6 öne fırladı.

Efes, geri kalan bölümlerde ise 26 sayılık fark yaptı.

Pleiss'ın sakatlığında süreleri artan Sertaç Şanlı, yine harika bir gece geçirdi. 5 numara oynamasına rağmen 3/3 üçlük atan Milli yıldızımız, 20 sayı ile kariyer rekoru kırarken, ona neredeyse süre alan tüm oyuncular eşlik edince ortaya farklı galibiyet çıktı.

Haberin Devamı

Zirve yürüyüşü

Beaubois, sadece 4. çeyrekte 4 üçlük atıp Valencia'nın tüm direncini kırarken, takım halinde 18 üçlü isabeti bulup, 23 asist yapan Anadolu Efes, zirve yürüşünü sürdürdü. Temsilcimiz, yarın da CSKA'yı yendiği takdirde 2. sıraya yükselip fikstür avantajını da kullanarak yerini sezon sonuna kadar koruyabilecek bir konuma geldi.

YORUM YAZ