MENÜ

Efes'ten müthiş geri dönüş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kazanmaktan başka çaresi olmayan Anadolu Efes, savunması ile eleştirilen Heurtel-Krstic ikilisi ile başlayınca kader maçında Milano’nun ilk 7 hücumunu engelleyemedi. Her hücumdan sayı üreten Milano, farkı 15’e kadar çıkardı daha 2. periyodun başında. Ama maçı Efes’e getiren de Heurtel-Krstic ikilisi oldu. İlk raundun aksine Efes, Top 16’da tutarak değil, atarak kazanıyor artık. Fransız yıldız, 25 ile 30. dakikalar arasında 4/4 üçlük isabet oranı ile tam 16 sayı attı. Bu küçük çaplı mucize, maçın bütün rengini değiştirdi. Bu bölümlerde 18-2’lik seri yakalayan Anadolu Efes, 12 sayı geri düştüğü 3. periyodu 4 sayı farkla önde bitirdi.

Bu inanılmaz performans son hafta öncesi Efes’in umutlarını hayatta tuttu.

Krstic de sakatlık sonrası en etkili oyununu çıkardı. 8/11 isabet oranı ile 22 sayı atan Sırp yıldız, kendine geldiğini de gösterdi.

Kenardan gelen Cedi’nin savunma katkısı, Saric’in başta devre biterken ve 3. periyotta attığı kritik üçlükler, galibiyete yardımcı oldu.

Top 16’da kör topal ilerleyen Anadolu Efes’in kaderi artık kendi elinde. Haftaya ilk ikiyi garantileyen Fenerbahçe Ülker’i deplasmanda yenerlerse Play-Off’a kalacaklar. Tarihimizde ilk kez çeyrek finale iki
takım sokmaya çok yakınız artık...

YORUM YAZ