MENÜ

Efes'ten efsane galibiyet

Abone Ol Google News

Euroleague'in en pahalı ve en güçlü kadrosuna karşı oynuyordu Anadolu Efes. İlk maçta Larkin yoktu, dün ise Miçiç...

Haberin Devamı

İki kısanın rakibe üstünlük sağlayıp, kazanacağını düşünüyordum maçtan önce Efes'in. Ama Miçiç'in yokluğu kafalarda soru işareti bırakmıştı.

Fakat Efes öyle bir oyun oynadı ki, Barcelona'nın tüm çabalarına, savunmadaki sertliğine, hakemlerin buna izin vermesine rağmen hiç ama hiç geri adım atmadı, müthiş bir karakter koydu ortaya...

Ergin Ataman takımı çok iyi hazırlamış. İlk yarıda Delaney'in çılgın performansı olmasa, belki çok farklı kazanacaktı Lacivert-Beyazlılar, ama böylesi daha güzel ve anlamlı oldu.

Miçiç'in yokluğunda Beaubois'ye çok iş düşüyordu. Fransız gününde değildi. Hücumda ortalarda yoktu ama savunmada hiç gayret göstermedi. Çoğu sayı onun tuttuğu oyunculardan geldi.

Sertaç ve Pleiss pivotları çok iyi savundu.

Larkin, kendisine fazlasıyla önlem alınmasına rağmen inanılmaz bir basketbol oynadı. Hiç zorlamadı, gerektiğinde sahne aldı 26 sayı ve 5 asistle yine damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Simon, Singleton, Peter ve Anderson da inanılmaz katkı verdi.

Son çeyrekte biraz da hakemlerin itmesiyle 14-0'lık seri yakaladı Barcelona. Geriden gelip 7 sayı öne geçmişti Barcelona. Tribünler coşmuştu.

Burada Ergin Ataman faktörü ön plana çıktı. Baktı maçın kontrolü gidiyor, ilk teknik faulunu bilerek aldı. İkincisinde ise dayanamadı, atıldı.

Bu maçın dönüş noktasıydı. Larkin potaya gidiyor, tekme tokat dövülmesine rağmen faul çalınmıyordu.

Ataman oyun dışı kaldıktan sonra takım müthiş bir karakter ortaya koydu. Hakemler normale döndü. Yardımcı antrenör Yakup Sekizkök de bu son 5 dakikayı müthiş yönetti. Çok sakindi, çok doğru kararlar aldı. Kolay değil, 8 sayı öndeyken, böyle bir deplasmanda 7 sayı geri düşüp tekrar ayağa kalkmak. Bu bölümde Larkin, Singleton ve Peters'ın üçlükleri inanılmazdı. Simon da son savunmayı müthiş yaptı.

Efes çok ama çok görkemli bir galibiyet aldı Palau Blaugrana'da. Hem ilk maçı rövanşını aldı Efes, hem de büyük bir gövde gösterisi yaptı. Emeği geçen herkese kocaman tebrikler.

Not: Ergin Ataman'la 15-20 gün önce yaptığımız sohbet sırasında, 'Bak gör, Barcelona'yı orada geçen yıl Play-Off'ta yendiğimiz gibi çok farklı yeneceğiz' demişti. Dün maçtan önce bunu hatırlattığımda, 'Bilmiyorum. Miçiç yok. Bakacağız' dedi. Gerçekten de gününde bir Miçiç olsa, maç ilk yarıdan biterdi. Sadece biraz heyecan oldu.

YORUM YAZ