MENÜ

Efes'ten bayram şekeri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu yıl Türk takımlarının elde ettikleri iyi derecelerden çok, beni en çok sevindiren tribünlerin doluluğu. Geçmiş yıllarda Abdi İpekçi’de mumla aradığımız basketbol seyircisi, Sinan Erdem’de ‘hortladı’!

Euroleague’de hem basketbolumuz, hem de taraftarımız hayata döndü. Bir hafta önce Fenerbahçe 15, perşembe günüde Efes Pilsen 11 bin seyirciyi tribünlere çekti.

Muhteşem taraftar önünde, Efes Pilsen de müthiş başladı son 5 yıla damgasını vuran CSKA karşısında. Ama CSKA’nın yerinde yeller esiyor. Khrypa (perşembe günü ilk kez oynadı), Siskauskas ve Kaun’un yokluğu onları fazlasıyla etkiliyor. Her şeye rağmen 10 dakika eski günleri hatırladılar, güle oynaya kazanacağımızı sandığımız maç neredeyse gidiyordu.

Oyuna 4/4 üçlük, 6/8 ikilik isabet oranı ile fırtına gibi giren Efes Pilsen, 5 top kaybı yapmasa belki ilk çeyrekte fark 20 olacaktı. Rakoçeviç de, ‘hortlayanlar!’ arasındaydı.

İki kez Euroleague sayı kralı olduğu günlerini hatırlamış olsa gerek, 5/6 isabet oranı ile ilk yarıya 14 sayı sığdırdı Sırp yıldız. 2. yarının başında fark 16’ya çıktı. İki gün önce Beşiktaş’ın yaptığı hataya Efes Pilsen de düşüyordu ki, imdada bu yıl ‘can simidi’ vazifesini gören Kerem Tunçeri yetişti.

Skor 63-48’den, 63-64’e, yürekler de ağıza gelmişti 4. periyodun başında. Ama Kerem Tunçeri’nin attığı kritik üçlük sonrası gelen 17-2’lik seri, üst üste üçüncü iç saha galibiyetini getirdi Efes’e.

Kerem 8 sayının yanı sıra, 6 da asist yapıp fişi çekti. Assolist gibiydi Kerem, en son o sahne aldı.

Rakoçeviç başlattı, Nachbar ve attığı 8 sayının yanı sıra 3 de top çalan Sinan geliştirdi, Kerem Tunçeri de sonuçlandırdı.

Efes şu an için kendi çöplüğünde ötüyor. Bu galibiyetleri taçlandırmak için, bir ya da iki kez başkasının çöplüğünde de sesini çıkarması gerek.

YORUM YAZ