MENÜ

Efes,kolayı zor yaptı

Abone Ol Google News

Dunston ve Simon’un oynamayacağını öğrenince, deplasmanda iki galibiyet alan Zenit maçının kolay olmayacağını tahmin ediyorduk. Ama Anadolu Efes, oyuna öyle bir başladı ki, eksiği değil, fazlası vardı sanki. Özellikle savunma konsantrasyonu, Dunston’un yokluğunda ilk kez Euroleague’de dakikalar alan Sertaç’ın şaşırtan hazırlığı, Zenit’i de şaşırttı.

Haberin Devamı

‘Süper Mario Brothers’ Larkin ve Micic, Rus ekibinin potasını üçlük yağmuruna tutarken oyun birden koptu sanki. Micic-Larkin ikilisi 46 sayı ve 11 asistle oynarken, birbirleriyle paslaşıp ABD’linin yaptığı ‘alley oop’ belki de yılın basketi olmaya adaydı. Sertaç (13) ve Pleiss (13) da 26 sayıyla, dışardaki arkadaşlarına pota altından destek verirken, fark 20’nin üzerine çıktı, temsilcimiz son çeyreğe 69-50 önde girdi.

Maçın da güle oynaya biteceği düşünülüyordu. Bizlerin, taraftarın böyle düşünmesi normal karşılanabilir belki ama oyuncular da aynı fikirde olunca, parkenin üzerinde işler değişiyor. İlk kez Euroleague oynayan, evinde hiç kazanamayıp deplasmanda Olympiakos ve Zalgiris’i yenen Zenit St. Petersburg, yine yıllarca vasat Avrupa takımlarında oynayıp ilk defa bu seviyede boy gösteren Hollins’in (7/11 üçlük) şutları, Ayon’un çember altı basketleri ile galibiyete bir anda ortak oldu.

Haberin Devamı

Efes, neredeyse elindeki maçı veriyordu ama Sinan Erdem’de mucize gerçekleşmedi ve 4. çeyrekte 38-21’lik bir fark yiyen Lacivert-Beyazlılar, bu karşın 90-88 kazanıp yoluna devam etti.

YORUM YAZ