MENÜ

Efes sezonu açtı

Abone Ol Google News

Ligin şampiyonluk adaylarından Anadolu Efes, İstanbul’da 2’de 0 yaparak başlamıştı sezona. Kaybetmenin yanı sıra hücumda çok durağan oynayan, geçen sezondan çok uzak bir görüntü çizmişti Lacivert-Beyazlılar... Ama Efes, İstanbul dışına çıktığı ilk maçta eski günlerden kesitler sundu Berlin’de... Larkin ve Doğuş yoktu belki ama, hücumdaki ritm geri gelmiş, iyi yapılan savunma ise devam ediyordu. Alba Berlin ilk yarıda tam 9 üçlük isabet bulmasına rağmen sadece 35 sayıda kalmıştı...

Haberin Devamı

Alman ekibinin olağanüstü üçlük yüzdesi olmasa, Efes ilk yarıya 53-35 değil, belki de 53-20 ile girecekti. Gerçi ikinci yarı da da benzer senaryolar izledik. Efes, rakibini bir an olsun yanına yaklaştırmadı. Micic, her ne kadar halen şut sokamasa da, 13 sayı ve 13 asistle hücumlara yön veren isim oldu. Pleiss-Dunston ikilisi pota altında 14/18 isabet oranı ile 36 sayı üretti. Takım olarak 93 sayıyı 28 asist üzerinden bulan Anadolu Efes, sezonun devamı açısından kritik bir galibiyete imza attı.

Yavaş yavaş...

3’te 0’la başlamak mental olarak takımı olumsuz etkileyebilirdi. Efesli oyuncular sadece geçen yıl neler yapabildiklerini biraz olsun hatırlamaya başladı. Devamı da gelecektir. Yarın Kaunas’ta 3 maçını da kazanan Zalgiris’le oynayacaklar. Yine benzer bir galibiyet bekliyorum. Larkin’in de gelmesi ile işler yavaş yavaş yoluna girecektir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ