MENÜ

Efes sezonu açamadı

Abone Ol Google News

Euroleague’e iyi başlayamayan Anadolu Efes, ikinci mücadelesinde de istediğini alamadı. Lacivert-Beyazlılar, Real Madrid’e 103-80 yenildi. Maçın başından sonuna kadar üstün oyununu sürdüren Eflatun-Beyazlılar, yenilmezlik serisini sürdürdü.

Haberin Devamı

Sezon başı, takım yeniden yapılandı, fikstür de çok zorlu. Barcelona deplasmanı ve içeride hazır haldeki son şampiyon Real Madrid’e karşı alınan yenilgiler kabul edilebilir... Normal karşılanır. Ama can sıkıcı olan, bu kadro yapısı ile Efes’in özellikle Euroleague seviyesinde savunma yapmakta çok zorlanacağı.

Ziziç ve Pleiss ikilisi ağır ayaklı ve ikili oyun savunmasında yıllardır zorlanıyor. Dunston orada yıllardır duvar göreve yapıyordu. Yerine gelen Jones’un tuttuğu Yabusele (Erdem Can risk aldı ve 5 numara oynamaya alışık olan Jones’a 4 numara savundurdu), 5 dakikada 16 sayı attı. Hem de hiç kaçırmadan. 3 üçlük attı, Jones yaklaştığında onu geçip basket fauller aldı. 7. dakikada skor 24-9 olmuştu. Efes’in reaksiyon gösterdiği ve iyi oynadığı bu anı takip eden 5 dakika var. Kenardan gelen Erkan’ın savunmada kaptığı toplar, yine kenardan gelen Wilis ve Beaubois’nin üçlükleri, 3 dakikada yakalanan 15-0’lık seri, 12. dakikada da skorun 31-31’e gelmesi. Bu kadar. Sonra tekrar Campazzo ile başlayan Real hücumlarını ve Efes savunmasının neredeyse her pozisyonda yenilmesini izledik. Real geçiş hücumlarından çok ama çok rahat basketler buldu. Efes geri koşarken adam paylaşımını hiç yapamadı. Oyun sete set kaldığında da Campazzo, Rodriguez ikilisi en doğru anda en doğru adamları topla buluşturdu. Zaten yenilen sayıdan savunmanın ne kadar kötü olduğu anlaşılıyor. Efes’in bu saatten sonra zor ama acilen 4-5 numara oynayabilecek birine ihtiyacı var. Sadece Wilis ve 5 numaradan devşirme 4’lerle sezon bitmez.

Haberin Devamı

Yol daha uzun
Bir de Clyburn sorunumuz var. Bırakın savunmayı, basketbolla alakası yok Clyburn’ün. Miçiç-Larkin ikilisinin üzerine transfer edilmesi büyük riskti. Bu yıl Miçiç de yok. Sorumluluk alması lazım. Şu an için ‘problem çocuk’ pozisyonunda. Erdem Can, Türk Telekom’dayken daha sakin ve özgüvenli duruyordu kenarda. Burada panik havasında. İşler kötü giderken de sürekli panik hamleleri yaptı. Bu durum oyunculara da yansıyor doğal olarak. Yol daha uzun. Ama takımın vücut dilini beğenmiyorum. Acil iyi bir oyundan sonra gelecek net bir galibiyete ihtiyaç var...

YORUM YAZ