MENÜ

Efes şampiyon gibi...

Abone Ol Google News

Basketbol Ligi final serisinin ikinci maçında Pınar Karşıyaka'yı bir kez daha yenen Anadolu Efes, 2-0 öne geçti ve şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı. 23 sayı atan Bryant sahanın en skorer ismi oldu.

Haberin Devamı

Final serisinin ilk maçına benzer bir şekilde başladı oyun. Efes 15 sayı öne geçti, Pınar Karşıyaka yakaladı ama bu kez Efes çabuk karşılık verdi ve son çeyrekte maçı kopardı.

Pınar Karşıyaka'nın, Efes'i yenebilmesi için tüm takımın normal standartlarının altına düşmemesi lazım. Ama dün kısalar uzun süre görevini yaparken, pivot Delgado'nun çoğu zaman faydadan çok zararı oldu. Tam 6 top kaybı yaptı Dominikli uzun. Bir türlü oyunun içine giremedi. Sadece dış şut atarak da bir yere kadar gelinebiliyor. Nitekim bir ara Kuzminskas ve Brown'un üçlükleri ile durum 55-54 oldu. Ama Play-Off'ların parlayan bir yıldızı var: Elijah Bryant. Ona M'Baye de büyük destek veriyor. Dün rakibin yakaladığı anlarda bu ikili sorumluluk aldı ve Karşıyaka'nın son hamlesine yanıt vermeyi başardılar.

İşi çok zor

Son bölümde İzmir ekibinin şutları da girmeyince ortaya farklı bir galibiyet çıktı. 35'te 9 üçlük attı Karşıyaka. Pota altından hiç katkı alamadıkları bir günde bu kötü yüzdesi, yenilginin sebebi oldu. 2. çeyrekte sakatlanan Clyburn'ün yokluğunda, Micic'in kötü gününde Bryant'ın skor katkısı çok değerli oldu Anadolu Efes için.

Haberin Devamı

Seri şimdi İzmir'e taşınıyor. Tabii ki her şey bitmedi ama Pınar Karşıyaka'nın işi artık çok daha zor olacak.

YORUM YAZ