MENÜ

Efes potayı göstermedi!

Abone Ol Google News

Anadolu Efes'in geçen haftaki Alba Berlin galibiyeti sonrası, biraz daha kendine gelebilmesi için mutlaka kazanmak zorunda olduğu bir maçtı. 6 galibiyeti de Atina'da alan Olympiakos, henüz deplasmanda kazananamıştı. Efes, ilk üç periyot fena hücum etmese de çok kötü savunma yaptı. Olymipakos'un savunma ve hücum düzeni belli. Disiplinli bir şekilde aynı basketbolu oynuyorlar. Beaubois 40 dakika boyunca en istikrarlı katkıyı veren isimdi. 3. periyotta Efes 2-3 defa 8 sayılık farklara ulaştı ama maçı bir türlü koparamadı. Dorsey ve Sloukas gibi hücumdaki iki kilit ismi etkisiz hale getirmesine rağmen Vezenkov ve Fall'a engel olamadı Efes. Final bölümüne girilirken skor 68-66'ydı.

Haberin Devamı

Micic oyunu kopardı

Bu periyotta Efesli oyuncular karar verdi. Savunma öyle konsantre hale geldi ki Olympiakos tam 5.5 dakika sayı üretemedi. Skor 74-66 oldu, Efes arka arkaya 3 boş üçlük kaçırdı. Ama dördüncüde Micic isabeti bulunca skor 79-66 oldu, oyun da orada koptu. Lacivert-Beyazlılar, son periyotta rakibi sadece 3 sayıda tutup, 19 farkla kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Bartzokas çıldırdı!

Olympiakos coachu Bartzokas, 7 saniye kala Efes'in hücum etmeyeceğini düşünerek Ergin Ataman'ı tebrik için yürümeye başladı. Ama Ataman, Beaubois'ya 'potaya git' diyince, Efes 2 sayı daha buldu. Bartzokas çıldırdı ama Ataman kesinlikle haklı. Sezon sonu sıralamayı ikili averajlar belirliyor. Her sayının önemi var. Atina'daki maçı Olympiakos'un 19 sayıyla kazanamayacağını kim garanti edebilir ki. Yunan coachun yaptığı çok gereksiz bir çıkıştı

YORUM YAZ