MENÜ

Efes potayı dövdü

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, geçen yıl Sinan Erdem’e veda ettiği rakiple, bu sezonu açtı. Barcelona’da geçen yıldan bu yana çok şey değişti. Euroleague’in en değerli kadrosuna sahipler. Ama iki oyun kurucuları Heurtel ve Pangos sakatken, maçın büyük bölümünde Hanga’yı guard oynattılar. Anadolu Efes’te ise Larkin ve Beaubois’in yokluğu maç öncesi endişe yaratıyordu. Ama maç başlayınca Micic, Simon ve Anderson’un da olmadığını gördük!

Haberin Devamı

Barcelona, çok uzun bir takım. Bırakın içeriye girmeyi, takım kolları açınca pas verecek oyuncuyu görmekte bile zorlandı Efesliler. Ama çok fazla boş dış şut imkanı buldular. Ama hiçbirini sokamadılar. İlk yarıda Peters 2/2 atarken, takımın geri kalanı 15’te ‘0’ attı. İkinci yarıda Micic ve Tolga, Peters’a eşlik edince 15 sayılık fark kapandı, Efes defalarca öne geçme fırsatı yakaladı ama o kadar. İlk yarıda Ergin Ataman’la tartışan Simon bir daha oyuna girmezken, Anderson 0/6, Tolga 1/5, Singleton 0/3, Miçiç 4/13 üçlük yüzdesinde kalınca yenilgi de kaçınılmaz oldu.

Barcelona’da, Euroleague’in en pahalı oyuncusu unvanını eline geçiren Mirotiç, sıkıntıya girdikleri anlarda inanılmaz şutlar soktu. 22 sayı üretti. Ama Barcelona, bu yapıyla devam ederse, işleri kolay olmaz. Bir çok yıldız var ama onları oynatacak bir oyun kurucuları yok. Heurtel gelse de nafile...

Haberin Devamı
YORUM YAZ