MENÜ

Efes oynadı Fener seyretti

Abone Ol Google News

İlk maçın aksine, iki takım da çok farklı şeyler yaptı sahada dün. En çok hatayı yapan Fenerbahçe ise kaybeden taraf oldu. Kazandıkları maçta Efes 4 kısaya döndükten sonra topu sürekli çember altına indiren ve rakibine büyük üstünlük sağlayan Sarı-Lacivertliler, dün ısrarla yanlışı yapan taraf oldu. Kasun’un yokluğunda mecburen maça 4 kısa ile başlayan Efes Pilsen karşısında, sokamamalarına rağmen inatla 6.25 çizginin dışına yönelen, (ki Efes de içeriye kapanıp Fenerbahçe’yi dışarıyı kullanmaya zorladı) Fenerbahçe, tam 29 üç sayı denerken, (23 tanesini kaçırdılar), 32 de iki sayılık atış kullandı.

Haberin Devamı

Zaten çok kısa olan Efes Pilsen’de coach Ergin Ataman’a, maçtan önce Fenerbahçe’nin şut tercihlerini bu şekilde kullanacağını söyleseler herhalde bayram yapardı.

Tam 14 hücum ribaundu alan Fenerbahçe, buna karşın özellikle ilk yarıda 9 top kaybı yaparak bütün avantajını yitirdi.

Sarı-Lacivertliler’in hataları, hücumda da sınırlı kalmadı. Özellikle ilk yarıda savunmada her pozisyon sonrası adam değişen Fenerbahçeli basketbolcular, sürekli eşleşme sorunu yaşadı. Her defasında da birebirde rakibe yenildiler. Efes Pilsen maç boyunca Ender-Kaya ikilisi ile sürekli birbirinin kopyası basketler attı. Amatör bir takım, 3 pozisyon sonra bir şekilde önlem alır. Ama Fenerbahçe, 40 dakika boyunca hiç sıkılmadan aynı basketleri yemeye devam etti. İki üst düzey takım Türkiye Ligi finali oynuyor ama sanki amatör küme müsabakası. Tepeden oynanan ikili oyunları, sadece seyredebildi Fenerbahçe savunması. Ender’in de hakkını yemeyelim. Son çeyrekte oynamadı, ilk 3 periyot bittiğinde tam 11 asist yapmıştı. Sahanın hiç kuşkusuz yıldızıydı. Coach Ergin Ataman, rakibi hataya zorladı, bu hatalarından da sonuna kadar faydalandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe sadece 3. periyotta topu içeri indirdi, 3 sayı tercihlerini de doğru anlarda yapınca bu bölümde 22 sayı attı ve öne bile geçti. Ancak sadece 1 periyot doğru oynamak, sorunlu Efes Pilsen’i yenmeye tabii ki yetmedi.

Serinin kalan maçları çok şeylere gebe. Her an her şey olabileceğini dün bir kez daha gördük.

YORUM YAZ