MENÜ

Efes küllerinden doğdu

Abone Ol Google News

Anadolu Efes revire dönmüştü. Ziziç, Pleiss, Bryant, Beaubois, Clyburn ve Willis sakattı. Maç içinde de Erkan Yılmaz’ın köprücük kemiği kırıldı. Ama bazen eksildikçe çoğalırsınız. Sağlamlar, olmayanları aratmamak için iki kişilik performans sergilerler. Nitekim dün de öyle oldu.

Haberin Devamı

Anadolu Efes 40 dakika boyunca baskı yaptı, hücum ribauntları kovaladı, savunmadan vazgeçmedi, 29 üçlüğün 24’ünü kaçmasına rağmen son dönemde formda olan Panathinaikos’u yenmeyi başardı.Normalde rotasyona fazla giremeyen Ercan Osmani, Erten Gazi ve Hollatz ciddi katkılar yaptı.

Tyrique Jones 7, takım olarak da 19 hücum ribaundu aldılar. Bu ne kadar istediklerinin bir göstergesiydi. Shane Larkin’e yine ayrı paragraf açmak gerekiyor. Bu sene gerçek bir lider gibi oynuyor. Dün onun enerjisi ve Jones’un sayıları ile Efes 30-17’lik skorla başladı maça. Şutlar girmeyince Panathinaikos oyuna ortak oldu. Nİkinci yarının başında Sloukas, Nunn devreye girince Panathinaikos geriden gelip öne geçti. Bu kritik anları çok iyi oynadı Efes. Direnci kırılabilirdi ama ayakta kaldılar.

Haberin Devamı

Harika savundular

Nitekim son iki dakikada skor 65-65 berabereyken Nunn takımını 68-65 öne geçirdi. Ama Efes savunması çok kararlıydı. Özellikle son hücumda Sloukas’ı harika savundular. Kalan 2 dakikada potalarını kapadılar. Larkin ve Thompson’un serbest atışları, zaferi Lacivert-Beyazlılar’a getirdi...

Yeniler Daum ve Oturu da çabuk adapte olmuş göründüler. 6 eksik ama 2 takviye ile 9 kişilik bir rotasyon kullanabildi Erdem Can. Özellikle savunma stratejisi harikaydı. Hedef doğrultusunda çok önemli bir galibiyet geldi...

YORUM YAZ