MENÜ

Efes kaldığı yerden

Abone Ol Google News

Anadolu Efes geçen yıl zirvede bıraktığı takımla, Galatasaray Doğa Sigorta ise bambaşka oyuncularla sezonun ilk maçına çıktı. Her iki takımda da eksikler vardı ama Efes’in TÜBAD Turnuvası’nda da rahat yendiği Sarı- Kırmızılı ekip karşısında çok da zorlanması beklenmiyordu.

Haberin Devamı

Galatasaray gelişime açık

Sonuçtan bağımsız yazıyorum, Ertuğrul Erdoğan her zaman eldeki kadrodan maksimum verimi almayı başarabilen bir coach. Bu yıl da Hamilton ve Macon ikilisi, gerek Türkiye, gerekse Avrupa’da önemli işler yapabilir. Takım gelişime açık bir görüntü çizdi. Nitekim 3 periyot geride de olsalar bir şekilde oyunun içinde kalmayı başardılar.

Hunter’ın tutarsız üçlükleri

Fakat Telekom’da da felaket bir sezon geçiren RJ Hunter’ın üst üste 3 kez kaçırdığı şutlar, (3’ü de doğru tercih değildi) sonrası Anadolu Efes beklediği fırsatı yakaladı ve bir anda Galatasaray’ın tüm direncini kırdı. Gerisi de çorap söküğü gibi geldi. TÜBAD’daki 2. maçta 9’da 1 ile üçlük atan Hunter, dün de 1/7 ile oynadı. İmkanları el verir mi bilmiyorum ama yol yakınken Ertuğrul Erdoğan’ın bir değişiklik planlaması, takım için iyi olabilir..

Haberin Devamı

Savunmaya daha konsantre

Ergin Ataman’ın takımı bu yıl savunmaya daha fazla konsantre gibi. Tabii ki ölçü olmaz ama BSL’de bir takımı 56 sayıda tutmak kolay iş değil. Efes adına dikkat çeken taraf, büyük beklentiler içinde olduğumuz Tolga’nın hücumunu geliştirmesi, daha özgüvenle oynayıp katkı vermeye başlaması, Sertaç’ın çok yukarılarda bıraktığı çıtayı, aynı yerden alıp taşımaya devam etmesiydi.

Efes’te artık iki Doğuş var!

Takımın tek yenisi Erten Gazi, Doğuş’un benzeri. Takımda bir tane Doğuş vardı, şimdi iki tane oldular. Rakipler için çok sinir bozucu savunma yapan bir isim Erten. Ama 8’de 1 ile oynadı. Şutunu çok geliştirmesi gerekiyor. Efes farka giderken, ribaunt hakimiyetinin de büyük etkisi oldu. Lacivert-Beyazlılar tam 16 ikinci şans sayısı bulurken, Galatasaray’da bu sayı ‘0’dı. Hesap da zaten ortada...

YORUM YAZ