MENÜ

Efes Howard'a takıldı

Abone Ol Google News

Anadolu Efes zor bir dönemden geçiyor. Tam 7 sakat sırasında kalan sağlar birlik olup, iki kişilik oynayıp önemli galibiyetler almıştı. Ama eksikler birer birer kadroya dahil oluyor. İşte bu coach Erdem Can için gerçekten zorlu bir süreç. Sistemi dar rotasyona göre ayarlayıp, sonra mecburen genişletmek, iyileşenlerin ritm bulmalarını sağlamak, bunları yaparken de kazanmak zorunda olmak.

Haberin Devamı

Dün ilk üç çeyrek hiç de fena iş çıkarmadı Anadolu Efes. Howard inanılmaz bir skorer. Kaşla göz arasında 20-30 sayı atıyor, ne olduğunu bile anlayamıyorsunuz.. Dün de iyi başladı Amerikalı. Ama Erten Gazi onun ritmini bozdu. Bir de Howard’a iki faul yaptırdı. Amerialı skorer sürekli kenara gelmek zorunda kaldı. Bu dönemlerde Larkin önderliğinde skoru önde götürdük. 4. çeyreğe de 60-57 önde girdik. Ama 4. periyot felaket geçti. Geldiği günden bu yana üzerine koyan ve beklenenin çok üzerinde katkı veren Oturu 4 faul alınca, Erdem Can takımı kısalttı. Rakip de iki 5 nunamarası Diop ve Kotsar’dan 1 sayı bile bulamadığı için 4 kısaya dönmüştü. Burada Efes de 4 kısaya dönünce durum Baskonia’ya yaradı. Final bölümünde 30-20’lik seri yakalayan Bask ekibi iki maç sonra kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Kritik yenilgi

Efes, doğru şutları bulmasına rağmen 26 üçlüğün tam 20’sini kaçırdı. Kendi evinde bu kadar boş şutu sokamazsan kazanamazsın da. Basketbolun matematiği çok basit. Kendi pota altını sayıya kapayıp, rakibi sadece dış şutlara yöneltmene, yani tamamen evinde oynayan her takımın istediği bir basketbol oynanmasına kazanamamak üzücü. Hedef doğrultusunda kritik bir yenilgi daha oldu. Larkin ve Oturu dışında da kimse taşın altına elini koymadı. Özellikle de Darius Thompson... Yılın en pahalı transferlerinden biri. Bu kadar çok ortalardan kaybolmaya hakkı yok bence...

YORUM YAZ