MENÜ

Efes fırsat tepti

Abone Ol Google News

Ligin en zor deplasmanlarından birine, eksik ve hiç hazır olmadan gitmişti son iki yılın şampiyonu Anadolu Efes. Maçı da defalarca koparacak noktaya getirdi ama gerek normal sürenin sonu, gerekse uzatmalarda kaçırdığı serbest atışlar nedeniyle sezonun ilk yenilgisini aldı Lacivert-Beyazlılar.

Haberin Devamı

15-2'lik seriye rağmen skora tutunduk

Geçen yıl Obdadoviç takımın başına geldikten sonra Mike James'ten müthiş verim alan ve Play-Off oynayan Monaco, bu sene Okobo, Brown, Moerman, Loyd ve Blossomgame takviyeleri ile daha da güçlenmişti. Bologna deplasmanından da net bir galibiyetle dönen Monaco'nun Efes fazlasıyla zorluk çıkarması bekleniyordu. Ama Clyburn ve Miçiç ile oyuna çok iyi başlayan Anadolu Efes, ikinci periyotta yediği 15-2'lik seriye rağmen skora tutunmayı başardı. İkinci yarıda da kontrol temsilcimizdeydi. Monaco, Mike Jame ve Hall ile skor üretirken Efes, Clyburn ve Miçiç'in yanına Beaubois, Pleiss ve M'Baye'ı ekledi.

Serbest atışlar kaçında maç uzadı

Normal sürenin bitimine 1.45 kala 82-80 önde olan Lacivert-Beyazlılar kalan uzun sürede skor üretemeyince maç 82-82 ile uzatmaya gitti. Uzatmanın en kritik anlarında M'Baye üst üste 3, bir de Miçiç serbest atış kaçırınca evinde oynamanın avantajını kullanan Fransız ekibi 2'de 2 yapmayı başardı. Daha sezonun başı. Takımın iki yeni 4 numarası M'Baye ve Pollonara henüz ciddi katkı vermekten uzaklar. Shane Larkin sakat. Türk oyuncular işin içine girmiş değil. Yeni oyuncular düzene uyum sağlayana, Larkin dönene kadarki süreyi Efes ne kadar az hasarla atlatırsa o kadar iyi olacak. Dün kazanmak işten bile değildi. Biraz dikkatli olunsa, 16 tane top kaybı yapılmasa sonuç çok farklı olabilirdi. Gecenin olumlu tarafına bakacak olursak, Clyburn'ün takıma hemen adapte olması, sorumluluk almasıydı. Onun bu sene vereceği katkı Efes için fazlasıyla belirleyici olacak...

Haberin Devamı
YORUM YAZ