MENÜ

Efes, Fener'in dengesini bozdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Anadolu Efes’in, Doğuş dışında Türkiye Ligi’nde kullanacağı tecrübeli yerlisi olmadığı için, bu maçta ibre Fenerbahçe Doğuş’tan yana gözüküyordu. Ama Perasoviç, 6 yabancı artı Doğuş’la, son Euroleague ve Türkiye Ligi şampiyonunu geçmeyi başardı.

Efes, geçen yılki gibi çok fazla işi set oyununa bırakmayan McCollum ve Ledo’nun bireysel becerileri üzerinden üretmeye çalışan bir takım. Fenerbahçe ise iç-dış dengesini koruyabilen, oturmuş bir sisteme sahip.

Ama dün Efes savunması, Sarı-Lacivertliler’in tüm dengesini bozdu. Kanarya, hiç alışık olmadığımız bir şekilde 33 üçlük denerken, sadece 29 kez yakın mesafe atışı kullanabildi.
Bu üçlüklerin 23’ü tanesi kaçtı.

Malaga yenilgisindeki en önemli faktör, rakibe çok fazla hücum ribaundu vermiş olmalarıydı. Dün de son çeyrekte 13 sayıdan geldiler ama son dakikada Dunston’un iki hücum ribaundu sonrası attığı 4 sayı, tüm emeklerin heba olmasına neden oldu.

Anadolu Efes maça çok daha iyi hazırlanmış.

Özellikle savunmaya. Pınar Karşıyaka ve Real Madrid’den tonla sayı yiyen Efes, dün de potasında 80 sayı gördü belki ama en azından çember altını iyi savundu. Fenerbahçe’nin uzunlara top indirmesine, kısaların da potaya gitmesine engel oldu.

McCollum özel bir oyuncu. Bazen kontrolü kaybedebiliyor ama Efes böyle oynamaya mecbur.

Zaman geçtikçe daha da iyi olacaklarını düşünüyorum.

Obradoviç, maç yerine Melli ve Guduriç’i kazanmayı deniyor sezon başında. Guduriç çok tecrübesiz. Melli ise formsuz. Dün ikisi de hiç katkı veremedi.

YORUM YAZ