MENÜ

Efes ezdi geçti

Abone Ol Google News

Lacivert-Beyazlılar, Euroleague'in en önemli takımlarından Real Madrid'i İspanya'da 108-83 yendi. Ergin Ataman'ın öğrencleri, Play-Off öncesi rakiplerine gözdağı verdi.

Haberin Devamı

Euroleague'de sezon sona ererken, Anadolu Efes'i çok zor bir fikstür bekliyordu. Ama Efes, zoru kolay yapmaya devam ediyor. Daha doğrusu kolaymış gibi gösteriyor. Her ne kadar eksikleri olsa da Real Madrid, evinde çok önemli bir güç. Lacivert-Beyazlılar, böyle bir takımı 25 farkla, ikinci yarıda 67, toplamda da 108 sayı atarak devirdi.

Oysa ki özellikle ilk yarıda Real Madrid belki de sezonun en iyi basketbolunu oynadı. Larkin ortalarda yoktu. Simon-Sertaç ikilisi takımı ayakta tuttu, devre 42-41 Real lehine sonuçlandı.

İkinci yarıda ise Efes gerçek gücünü gösterdi.

Micic potaya gidip, rakip savunmanın dengesini bozarken, Singleton, Beaubois ve Sertaç ona destek oldu.

Her şeye rağmen...

3. periyotta tam 35 sayı atan Anadolu Efes, son bölüme 76-64 önde girdi. Micic'in iki yüzde yüz basketi hakemler tarafından sayılmazken, Carroll'un Beaubois'in suratına topu fırlatıp oyuncumuzun burnunun kanamasına neden olmasına rağmen faul bile çalınmamasına rağmen hiç ritmini bozmadı temsilcimiz. Buna rağmen Pablo Laso hoşuna gitmeyen bir faul çalındığı için ortalığı ayağa kaldırdı, ardından salonu terk etti. Real iyice havlu atmıştı. Maç boyunca inisiyatif almayan Larkin, son bölümde 16 sayı atınca fark iyice açıldı ve maçı 108-83 kazanan Efes, Play-Off öncesi rakiplerine bir kez daha gözdağı verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ