MENÜ

Efes çaresiz bırakıyor

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, yarım kalan sezondan bu yana Final-Four'un, hatta şampiyonluğun en önemli adaylarından biri. Dün de Real Madrid karşısında bunu fazlasıyla kanıtladılar...

Haberin Devamı

30 Mart'ta Madrid'de oynanan maça benzer bir görüntü vardı sahada. İlk yarıyı 42-41 geride bitiren Efes, maçı 108-83 kazanmıştı. Dün de ilk yarı 44-40 bitti, ikinci yarıdaki muazzam savunma sonrası bu kez fark 25 değil, 27 oldu.

Real, her ne kadar eksikleri olsa da 27 farkla yenilecek bir takım da değil. Ama Anadolu Efes bunu bu yıl hep yapıyor. Maçları kazanmıyor sadece, kazanırken rakibi adeta eziyor. Ergin Ataman dün özellikle ikinci yarıda takıma harika savunma yaptırdı. Tavarez'in etkinliği maç boyunca yoktu. Kısalara da ikinci yarı baskı yapılınca, Real Madrid resmen çaresiz kaldı. Efes maçın içine girmekte zorlandı. Uzun süre şut ritmini bulamadı.

Tavşan değil...

İkinci yarı itibari ile özellikle Simon ve Sertaç'in ikili oyunları derslik nitelikteydi. Bu ikisi, Real savunmasının kilidi çözerken, Beaubois, Miçiç ve Larkin, her ne kadar istenilen yüzde ile olmasa da üçlüklerde isabet buldu. Artık Sertaç'ın yedeği olan Dunston da, oyuna girdikten sonra pota altında hakimiyetini ilan edince ortaya harika bir galibiyek çıktı.

Haberin Devamı

Yarın bambaşka bir senaryo yazılacak. İki takım da bu maça takılı kalmayacaktır. Ama görünen o ki, Efes'in silahları çok fazla. Real'e de çözüm üretebiliyor göründüler. İspanyol ekibinin seriye tutunabilmesi için Laso'nun şapkadan tavşan değil, bambaşka şeyler çıkarması gerekecek. Rehavete girmemek lazım ama Efes fazlasıyla güven veriyor...

YORUM YAZ