MENÜ

Efes ayağa kalktı

Abone Ol Google News

İnanılmaz bir maç, inanılmaz da bir maç sonu izledik Ülker Arena'da... Yarı finalin ilk maçını 108-66 gibi bir skrola kazanan Fenerbahçe Beko karşısında Anadolu Efes'in nasıl bir reaksiyon göstereceği merak konusuydu. Bu ağır yenilgi sonrası 48 saat sonra bambaşka bir ruh hali ile salona dönmek her takımın yapabileceği bir iş değildi. Ama Ergin Ataman takımı bu kez motive etmeyi başarmış, Beaubois-Ziziç yerine de Pleiss-M'Baye ikilisini sahaya sürmüştü. Ama Pleiss üzerinden gelen Motley ve diğerlerinin sayıları ile Fenerbahçe maça yine çok iyi başladı. Sanki rahat bir galibiyet daha olacak havası vardı salonda. Bu hava Sarı-Lacivertliler'i biraz rehavete soktu ve dönem dönem oyun disiplininden koptular.

Haberin Devamı

Biberoviç'in üçlüğü

Efes'in tecrübeli isimleri Larkin ve Clyburn du bu hataları affetmedi, Lacivert Beyazlılar, 13 sayı geriden gelip 3. çeyreği ortalarında öne geçti. Ardından da 12 sayılık farka ulaştı. Hem de Vasilije Miçiç'in sadece 2 sayı atabildiği bir günde... Fark açılırken Bryant'ın arka arkaya attığı üçlükler, neredeyse Efes'in oyunu koparmasını sağlayacaktı. Ama Fenerbahçe Beko'da ilk isyan eden Tarık Biberoviç oldu. Onun ekstra sayıları ile Fenerbahçe yavaş yavaş skora yaklaştı. Ama Clyburn'ün iki kritik üçlüğü sonrası herkes maç 'bitti' sandı. Bitime saniyeler vardı ve skor 89-82 Efes lehineydi. Önce Guduriç üçlük attı, ardından çalınan top sonrası Biberoviç'in üçlüğü skoru bir anda 89-88'e getirdi.

Haberin Devamı

Muhteşem bir geceydi

Fenerbahçe, faul hakkını doldurmaya çalışırken sadece 8 saniyelik süresi kaldı. Bu kez de Larkin topu çıkarırken Hayes kaptı 6 saniye kala Fenerbahçe 90-89 öne geçti. İnanılmaz bir geri dönüş hikayesi yazıyordu Sarı-Lacivertliler. Bir anda gelen 8-0'lık sonrası mucize bir galibiyet geliyordu. Efes'in de mola hakkı kalmamıştı. Gecenin yıldızı Clyburn tüm sahayı geçti, üç kişinin üzerinden son saniye üçlüğünü attı ve Efes'i seriye tutundurdu. Muhteşem bir geceydi ama en azından iki muhteşem maç daha bizi bekliyor...

YORUM YAZ