MENÜ

Dorsey yoksa, Calathes var

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’de, Dorsey’den 0, Wilbekın’dan kısıtlı katkı aldığı maçta, hiç beklenmedik bir isim hücumda sahne aldı. Calathes ikisi son dakikalarda gelen üçlük olmaz üzere 17 sayı atıp, kendini riske eden Efes savunmasına cezayı kesen isim oldu. Kanarya, arka arkaya 4. galibiyetine ulaştı.

Haberin Devamı

Takımların geçen hafta oynadıklarına benzer bir maç izledik Sinan Erdem’de... Efes, Baskonia karşısında maçı uzun süre önde götürüp son periyotta geri düşüp kaybetmişti. Fenerbahçe de Alba Berlin deplasmanında maçın başında çok fazla sayı yiyip, çift haneli farklarla geri düşmesine rağmen geriden gelip kazanmıştı. Çok benzer bir senaryo izledik dün. Anadolu Efes neredeyse hiç kaçırmadan sayı buluyordu. Jasikevicius da kenarda çıldırıyordu. Efes, ilk periyotta 29, devrede de 52 sayı bulmasına rağmen maçı koparamadı. Hem de rakibe 8 top kaybı yaptırmasına rağmen Fenerbahçe’de Wilbekın, Dorsey ve Guduriç gibi skorerler ortalarda yoktu ama Hayes Davis’in alışılagelmiş, Calathes’ten de görmeye alışık olmadığımız hücum performansları vardı. Nitekim bu sayede oyunun içinde kalmayı başardı Sarı-Lacivertliler. İkinci yarıya son dönemde takımına müthiş bir liderlik yapan Shane Larkin, çok kararlı başladı. Arka arkaya attığı sayılarla takımı öne fırlattı ama Fenerbahçe’de de Niges Hayes vardı. Larkin’in her hamlesine karşılık verdi, Fenerbahçe takibini sürdürdü. Dakikalar ilerledikçe yorgunluklar baş gösterdi.

Haberin Devamı

Galibiyetin anahtarı

Burada kenardan gelenlerin yapacağı katkı çok önemli olacaktı. Efes’te Larkin-Oturu ikilisine Beaubois de bir dönem eşlik etti. Fenerbahçe’de ise Dorsey 0 sayı atmasına rağmen Calathes’in üçlükleri belirleyici oldu. 78-76 ile Efes öndeyken çok düşük bir yüzdeyle oynayan Wilbekın üçlükle takımını öne geçirdi. Ardından da Calathes arka arkaya iki kritik üçlükte isabet bulup maçı bitiren isim oldu. Burada 20’de 4 ile üçlük atan Efes’in bu kötü yüzdesi onlar adına yenilginin en önemli nedeni oldu. Fenerbahçe’de Hayes önderdi ama ona Papagiannis, Biberoviç, Guduriç gibi isimler kırılma anlarında skor katkısı vererek destek oldu. Geri düşmelerine, ilk yarıda çok fazla sayı yemelerine rağmen sakin kalmaları Fenerbahçe için galibiyetin anahtarı oldu. Jasikevicius Alba Berlin karşısında olduğu gibi maç sonunda doğru beşlerle sahada kalmayı başardı....

YORUM YAZ