MENÜ

Doğrular ve yanlışlar

Abone Ol Google News

İlk maçta Efes Pilsen’e kendi yaptığı hatalar sonucu mağlup olan Beşiktaş, dün de 3 periyot çok iyi oynamasına rağmen, final bölümünde yaptığı doğru işleri unutup, saçma hücumlar yapınca inatçı, kararlı Efes Pilsen’e bir kez daha mağlup oldu.
İlk yarıda Efes, ikili oyun savunmasını hiç yapamadı. Beşiktaş her ikili oyunda İgnerski ve Oglivy ile basket buldu. Takımın en skorer üç oyuncusu Serkan, Chatman ve Kemp ilk yarıda sadece 7 sayı üretmesine rağmen iki uzununun 25 sayısı ve Bekir’in ekstra üçlükleri ile Kartal devreyi önde bitirdi.

Haberin Devamı

Efes Pilsen, ilk yarıda 10 hücum ribaundu alıp rakibinden 8 fazla hücum etmesine rağmen, son derece kötü savunma yapması nedeniyle soyunma odasına yenik gitti. İkinci yarıda Serkan devreye girip sadece 3. periyotta 13 sayı atınca Kartal final periyoduna 9 sayı önde girdi. Ama sonucu belirleyecek periyodu Efes Pilsen harika oynayan taraftı. Beşiktaş, Efes Pilsen’in işe yarayan tam saha sone pres ve alan savunması karşısında işin kolayına kaçıp sadece üçlük atış deneyince oyunun rengi de değişti. Nitekim Beşiktaş bu bölümde sadece 1 iki sayılık basket bulurken, 3 isabetli üçlük galibiyete yetmedi. Beyin sarsıntısı geçiren Oglivy’nin kenara gelmesi bu durumda etkendi belki ama yanlış hücumlara bir bahane değildi kesinlikle.

Haberin Devamı

Efes, Ender, Kerem ve basketbolu özleyen Nachbar’la kritik basketler bulurken, ilk yarıda kendilerini zor duruma sokan hücum ribauntları, bu bölümde onların kozu oldu. Dudley ve Thornton’la yapılan ikinci şans basketleri, Efes’i Play-Off’a moralli bir şekilde soktu.
Yıllarca Ergin Ataman’ın yardımcılığını yapan Ufuk Sarıca, eski hocasını yenerken takımını da son derece iyi yönetti, oyuna kritik müdahalelerde bulundu.

Gündem hakemler

Hakemlerden her iki taraf şikayetçiydi. Haftalardır maçlardan çok hakemler konuşuluyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler. Play-Off öncesi hakemlerin takımların yarısı kadar formda olduğu bile söylenemez. Gerilim şimdiden bu seviyeye gelirse, yarı final ve finalleri düşünmek bile istemiyorum. Hakemlerin mutlaka performanslarını arttırmaları gerekiyor.

YORUM YAZ