MENÜ

Devlerden farklı prova

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez Olimpiyat Elemesi oynayacak olan A Milli Basketbol Takımımız, bu kapsamda oynadığı hazırlık maçında Filipinler’i 103-68 mağlup etti. Eleme Grubu’na evsahipliği yapacak olan Filipinler karşısında özellikle hücumda çok iyi bir performans sergileyen 12 Dev Adam, oyunun başında Samet ve Cedi’yle üçlükler bulurken, Semih’i de pota altında çok iyi kullandı.

Filipinler, Blatche ile skor üretmeye çalıştıysa da savunmada hiçbir varlık gösteremedi ve Ay-Yıldızlılar, ilk çeyreği 30-19 önde tamamladı.

Fark giderek açıldı

Milliler, ikinci çeyrekte de farkı açmaya devam etti. Alan savunması yapan Filipinler karşısında, Melih ve Barış Hersek ile üçlükler bulan 12 Dev Adam, 15. dakikada farkı 20 sayıya çıkardı: 44-24. Kenan da üçlük furyasına uyunca devre 57-32 sona erdi.

Coach Ergin Ataman ikinci yarıya Bobby Dixon’la başlarken, yıldız oyun kurucunun sayıları ile 22. dakikada skor 61-32’ye geldi. Ömer Aşık dışında forma giyen tüm oyuncular skor üretirken, 3. periyot 81-53 tamamlandı.

A Milliler, 4. periyotta da oyunu bırakmadı. Can Maxim Mutaf’ın yanı sıra Barış Hersek ve Samet Geyik de atmaya devam edince fark 30’un üzerine çıktı. Türkiye salondan tam 35 sayı farkla (103-68) galip ayrılıp moral buldu. Milliler bugün Atina’ya gidecek ve yarın Yunanistan’la bir hazırlık maçı daha oynayacak.

YORUM YAZ