MENÜ

Devler nihayet!

Abone Ol Google News

Dünya Kupası öncesi çok ciddi takımlara karşı hazırlık maçları oynadık. Sırbistan ve Yunanistan’a oranla İtalya daha dişimize göreydi. Gallinari, Melli ve Datome sakattı ama devşirmelerle oldukça fizikli bir takımdı İtalya... Çok iniş-çıkış yaşadık. Çok iyi oynadığımız, çok kötü oynadığımız dönemler vardı ama son periyottaki savunma baskısı ve kararlılık sevindiriciydi. Tam 8 dakika basket yemedik. 24-9’luk 4. çeyrek tek kelime ile harikaydı. En önemlisi de Cedi Osman’ın, doğru şutları kullandığında ne kadar etkili olduğunun ortaya çıkmasıydı. Oyunun kendisine gelmesini bekledi Cedi, şut yüzdesi arttı. Ribaundu aldığında tüm sahayı driplingle geçip, geçiş hücumlarını başlatması, ofansımıza zenginlik kattı.

Haberin Devamı

Belinelli faktörü!

Düne kadar 13’te 1 üçlük atan Cedi, İtalya karşısında 5/8 iki sayı, 3/6 üç sayı isabet oranı ile 20 sayı üretti. İtalyanlar’ın NBA oyuncusu Belinelli ise çoğu saçma sapan denemelerden olmak üzere 3/13 ile şut attı. Ekmeğimize de fazlasıyla yağ sürdü. Belinelli kendini NBA yıldızı sanıyor. Oysa ki, bizim Cedi, Furkan ve Ersan gibi sadece bir NBA oyuncusu. Yıldız değil. Umarım bizim gençler ileride bu hataya düşmezler.

Haberin Devamı

Zaman zaman ikili oyunlarda potamızı savunamadık. Pota altını yine gerektiği kadar kullanamadık. Tamamen fizik gücüyle büyük fark yaratan Gentile’yi Metecan oyuna girene kadar durduramadık. Metecan’ın savunma sertliği ve hücumda attığı kritik basketler galibiyette önemli rol oynadı. Yaptığımız işi şeyler; tam saha baskı dönüşü aynı konsantre savunmayı sürdürmemiz, Ersan 5 numara oynarken, hücumda çok geniş alan bulmamız, bu kez daha iyi geri koşmamız ve daha çok hızlı hücum sayıları bulmamızdı. Çin yolu artık çok kısaldı. Eksiklerimizi görmemiz açısından da bence çok faydalı bir turnuva oldu.

YORUM YAZ