MENÜ

Devler çıldırdı!

Abone Ol Google News

Son yılların en keyifli, en heyecan verici A Milli Basketbol Takımı’nı izledik dün Hamburg’da... 2010’da taraftar desteğiyle coştuğumuz şampiyonanın ardından, tekrar ayağa kalkacak gibi duruyor 12 Dev Adam...

Haberin Devamı

Sezon içinde NBA oyuncularımız olmadan, ilk tur grubunu geçmiştik. Dünya Kupası yolunda ikinci tura çok iddialı geliyoruz.

En iyi oyuncularımızla Süper Cup’ta Almanya’ya karşı defalarca ‘madara’ olduğumuzu hatırlarım. Dün ise sahada inanılmaz bir Milli Takım vardı.

İlk çeyrek NBA maçı gibi başladı. Bir yanda Dennis Schröder müthiş bir performans sergilerken, diğer tarafta Cedi Osman ilk çeyrekte 4/5 üçlükle 12 sayıyla karşılık verdi, maçı da 20’yle tamamladı.

Yıllardır özlediğimiz Ersan

İlk periyodu 29-26 geride kapadıktan sonra, 6 dakika basket yemedik. Bir başka NBA oyuncumuz Furkan bu kez 3/3 üçlük attı, ona Melih ve Wilbekin eşlik etti, fark bir anda 15’e çıktı: 36-51.

İkinci yarıda Schröder sazı tekrar eline alınca Almanya, 15 sayıdan gelip, 64-61 öne geçti. Bu kez yıllardır özlediğimiz Ersan İlyasova devreye girdi. Son 15 dakikada, 15 sayı attı Ersan. ‘4 yıldır neredeydin be Ersan’ dedik onu özlemle izlerken.

Haberin Devamı

Böyle devam edersek...

3 NBA yıldızımız Cedi, Furkan ve Ersan’dan tam 60 sayı geldi. Biz ortalama 60’lı sayılarda oynardık, dün 100 sayı attık Hamburg’da...

Bugün, Satoransky’li, Jan Vesely’li Çekya ile final oynayacağız. Böyle devam edersek, 2019 Çin yolu bizim için çok kısalacak. Cedi ve Furkan bir yıl daha tecrübe kazanacak.

Ersan umarım yine gelecek. Son iki turnuvada oyuncu havuzumuzun çok dar olduğundan şikayet ediyorduk ama her şey tekrar güzel olacak gibi duruyor..

YORUM YAZ