MENÜ

Dev kayıp!

Abone Ol Google News

2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye üçüncü maçında da galibiyetle tanışamadı. Millilerimiz, Larkin'in ilk kez Ay-Yıldızlı forma giydiği mücadelede lider Hırvatistan'a 79-62 kaybetti, 3'te 0 yaptı.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nin ilk iki maçında Hollanda ve İsveç gibi iki alt sınıf basketbol ülkesine yenilen A Milli Basketbol Takımımız, dün de Shane Larkin'li, Avrupa'nın hiç bir ülkesine nasip olmayan Euroleague oyuncuları takviyeleri ile olmasına karşın Hırvatistan'a karşı hem de İstanbul'da hezimete uğradı.

Elenme riskiyle karşı karşıya

3'te 0 olduk. İnanılır gibi değil. Kağıt üstünde grubun açık ara favorisi olan Milli Takım, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na gidememe ihtimali ile karşı karşıya. Türk basketbolu günden güne eriyoruz. Kadın milli takımından sonra 12 Dev Adam da elenme riskiyle karşı karşıya. Artık Hollanda ve İsveç'i yenmeye mecburuz. Nereden, nereye... Ankara'da mağlup olduğumuz Hollanda'yı yarın bu kez İstanbul'da ağırlayacağız. Pandemi döneminin şansı da bizim yanımızda. Ama sahada oynanan basketbol hiç umut verici değil.

Haberin Devamı

Şutları kaçırınca...

Coach Orhun Ene, daha 5 gün önce takımın başına geçti. Larkin ilk milli maçını oynadı. Maçın başında Hırvatlar ona çok fazla önlem almıştı. Aslında Larkin, bu savunma riskini çok iyi değerlendirdi. Ama önce Melih, sonra Buğrahan gibi iki şutörümüz maça 8 şut kaçırarak başlayınca, Hırvat savunması başarılı olmuş gözüktü.

Kaybetme şekli hoş değil

Skor bir ara 40-15 oldu. Toplama takım Hırvatistan, hem de kendi evimizde, neredeyse tam kadro olan Ay-Yıldızlı takımımız karşısında 25 sayı fark yakalamıştı. Maç kaybedilir ama kaybetme şekli hiç hoş olmadı.

YORUM YAZ