MENÜ

Derrick Williams heyecan verici

Abone Ol Google News

Geçen yıl Bayern Münih’e gelip ilk Avrupa deneyimini yaşayan yıldız forvet Derrick Williams’ın sayı ortalaması ve üçlük yüzdesi yukarıya çıkacaktır. Obra’lı Fenerbahçe, Final-Four’un her zaman en büyük adayıdır. Ama bu yıl De Colo ve Williams’la birlikte daha heyecan verici bir takım izleyeceğimiz kesin. En önemlisi, Fenerbahçe bu takımı kurarken Guduric’ten gelecek olan bonservis de düşünüldüğünde geçen sezondan daha fazla para harcamayacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko için en heyecanlı transfer dönemlerinden biri geçiyor. Son 5 yıldır Final-Four oynayan, 3 kez finale çıkan Sarı-Lacivertliler, ilk kez yıldız statüsündeki oyunculara yöneldi. De Colo transferinde de yazmıştım. Fransız yıldız, Obradovic döneminde takıma katılan tek ‘süperstar’ oyuncuydu. Daha önce ya gelecek vadeden ya da iyi ve takım oyuncusu diye nitelendirebileceğimiz isimlere yönelen Kanarya, bu kez gidenlerin yerini daha iyileri ile doldurdu.

Gherardini ve Obra’nın eseri...

Maurizo Gherardini ve Obradovic, sezon biter bitmez yoğun bir çalışma temposuna girdi. Sonunda da ortaya izlerken de çok keyif alacağımız bir takım çıktı. Green, Guduric ve Melli’nin yerine, De Colo, Westerman ve son olarak da Derrick Williams geldi. 2011 NBA draftinde 2. sıradan seçilen, ama kariyeri düşüşe geçen, Çin’den sonra geçen yıl Bayern Münih’e gelip ilk Avrupa deneyimini yaşayan yıldız forvet, konsantrasyonu, azmi ve mücadelesi ile tekrar çıkışa geçmek için kararlı olduğunu gösterdi. 13.4 sayı ortalaması ile oynadı... Yüzde 33 ile üç sayı ortalaması yakaladı. Bu Fenerbahçe’de daha da yukarı çıkacaktır. Çünkü, Obradovic’in sisteminde doğru şutu bulmak daha kolay olacaktır.

Haberin Devamı

Guduric’in bonservisi...

Nitekim, Sarı-Lacivertliler, oyunculara tek tek baktığımızda keskin şutörler olmamasına rağmen geçen sezonun en iyi 2 ve 3 sayı yüzdesi ile şut atan takımı olmuşlardı. Sahaya yayılım, pas açılarını ayarlamak, Obra’nın uzmanlık alanı. En önemlisi, Fenerbahçe bu takımı kurarken Guduric’ten gelecek olan bonservis de düşünüldüğünde geçen yıldan daha fazla para harcamayacak. Obradoviç olduğu sürece Fenerbahçe, Final-Four’un her zaman en büyük adayıdır. Ama bu yıl De Colo ve Williams takviyeleri ile çok daha heyecan verici bir takım izleyeceğimiz kesin.

YORUM YAZ