MENÜ

Derbide 4. randevu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki ezeli rakip bu sezon 4. kez karşı karşıya geliyor. Geride kalan 2 Euroleague ve 1 lig maçını Fenerbahçe kazanmıştı. Yıllar sonra ilk kez Abdi İpekçi’de galip gelmeyi başarmıştı Sarı-Lacivertliler. Derbi öncesi iki takım da sorunlu. Ergin Ataman, kadro dışı bıraktığı Emir Preldziç ve Blake Schilb’i affetmedi. Bu iki oyuncu forma giyemeyecek. Ancak geçen yıl Eurocup şampiyonluğunda büyük rol oynayan McCollum takıma geri döndü ve derbiye yetişiyor. Fenerbahçe’de ise Sloukas kesin yok. Kaybedilen Baskonia maçında forma giyemeyen Ekpe Udoh’un durumu ise belirsiz.

Taraftar desteği avantaj

Eksiklerden Fenerbahçe’nin daha az etkileneceğini düşünüyorum. Çünkü Galatasaray’a oranla daha derin ve kaliteli bir kadroya sahipler. Burada belirleyici faktör atmosferden takımların
nasıl etkileneceği olacak. Abdi İpekçi’nin tıklım tıklım dolması bekleniyor. Galatasaray, daha önce de zor şartlar altında Fenerbahçe’yi yenebilmişti. Yine taraftar desteğini arkasına alıp yüksek motivasyonla oynamaya çalışacaklardır. Bu onlar için avantaj. Fenerbahçe ise sezon başında kazandığı maçı hatırlamaya çalışacak ve doğruları tekrarlamak isteyecektir. Keyifli bir mücadele bizi bekliyor. Umarım istenmeyen olaylar yaşanmaz ve derbinin tadını çıkarırız.

YORUM YAZ