MENÜ

Derbi aslanı

Abone Ol Google News

Galatasaray, Play-Off yolunda önemli bir galibiyet aldı. Sarı-Kırmızılılar, taraftarının desteğiyle, Beşiktaş’ı tüm geri dönüş çabalarına rağmen 93-87 mağlup etti.

Haberin Devamı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki derbide, Galatasaray Doğa Sigorta kaçtı, Beşiktaş Sompo Japan ısrarla kovaladı ama son gülen evsahibi oldu.

İlk maçın aksine oldukça skorlu geçti maç. İki takım da sürpriz skorerler çıkarırken, Galatasaray ikinci çeyrekte kenardan gelen Emir Gökalp’in ekstra performansı ile öne fırladı.

Gelecek yıl bir Euroleague takımına gitmesi muhtemel olan Harrison yine üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek isabetle oynarken, Cim Bom, Rich’ten yoksun olan Beşiktaş karşısında 13 sayı öne fırladı.

Beşiktaş’ın sürpriz ismi ise Erkan Veyseloğlu’ydu. Tecrübeli isim 13 sayılık katkı verirken, Siyah-Beyazlılar maça ortak oldu.

4. periyodun ortalarında Galatasaray, Auguste’un da pota altı basketleri ile farkı tekrar çift hanelere çıkardı: 81-71.

Kenardan katkı aldı

Ama, Beşiktaş’ın pes etmeye niyeti yoktu. Siyah-Beyazlılar, önce 2 dakika kala, ardından 13 saniye kala Gibson’un üçlükleri ile rakibe 3 sayı kadar yaklaştı fakat presten iyi çıkan ve taktik faullerde hata yapmayan Galatasaray, derbiyi kazanmayı bildi.

Haberin Devamı

Son anlarda Harrison’un 8 metreden attığı üçlük, oldukça değerliydi. Cim Bom, toplam 11 üçlük bulurken, özellikle kenardan gelen oyuncularından ciddi katkı aldı.

Erolcan ve Emir 2’şer üçlük atarken, Ege 3/3 iki sayı isabet orani ile oynadı.

YORUM YAZ