MENÜ

Daçka siftah yaptı

Abone Ol Google News

Darüşşafaka Tekfen’in ligde kazanması gereken maçlardan biriydi. 15 yıl sonra Euroleague’e gelen Buducnost, Darüşşafaka gibi düşük bütçeli, sezonu alt sıralarda bitirmesi beklenen takımlardan. Ama sonuçta bir ekole sahipler. Çoğu ilk kez Euroleague oynayan Yeşil- Siyahlı ekibi, genelde zorladılar ama sonunda, daha çok isteyen ve savaşan kazandı. Maç 14-11 başladıktan sonra sahanın en tecrübelisi Edwin Jackson’ın üçlükleri ile 14-0’lık seri yakalayan Podgorica ekibi, ilk periyodu 25-14 önde bitirdi. Burada ritm değiştirecek, takımı ateşleyecek bir şey ya da oyuncu gerekiyordu.

Haberin Devamı

Kritik anlarda...

Bu isim de Doğuş Özdemiroğlu oldu. Onun savunmada yaptığı agresiflik, kaptığı toplar, yaptırdığı fauller rakibi düzenden çıkardı. Yine ilk kez Euroleague oynayan Letonyalı Peiners, bir oyun kurucu gibi hücumları yönlerdirdi, Daçka 14-0’a, 19-0’lık bir seri ile yanıt verdi. Maçın rengi değişmişti. Kalan bölümlerde Eric pota altında etkili oldu, Jeremy Evans bütün ribauntları topladı, çok az oynayan Kartal ve Muhammed kritik anlarda katkı verdi.

Haberin Devamı

McCallum felaketti!

Son sözü ise Peiners söyledi. Son dakikada attığı iki basketle, zaferi Daçka’ya getirdi Letonya’lı. Takımın emanet edildiği McCallum felaket bir günündeydi. Ama Ahmet Çakı’nın, genç Doğuş ve Kartal’a güvenmesi, son çeyrekte onları sahada tutması, galibiyetin anahtarlarından biri oldu.

YORUM YAZ