MENÜ

Çok özlemiştik!

Abone Ol Google News

Pandemi nedeniyle nisan ayından bu yana ara verilen basketbola yeniden kavuşuyoruz. INGBank Süper Ligi bugün oynanacak maçlarla başlıyor. Tabii ki basketbolseverler müsabakaları tribünden izleyemeyecek belki ama televizyon başında hasret giderecekler.

Haberin Devamı

Anadolu Efes, geçen yıl hem Türkiye hem de Euroleague’de şampiyonluğun en güçlü adayıyken, sezon sonlanamamıştı. Onlar kaldığı yerden aynı kadro ile devam ediyorlar. Tabii ki en büyük favori yine Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Anadolu Efes. Sezona Larkin’siz başlayacaklar ama Kasım ayında oynanacak olan Milli maçlar sonrası, süper yıldız BSL’de yerli oyuncu statüsünde boy gösterebilecek. Başarılı ve oturmuş kadroyu aynen korumaları onlar için büyük avantaj.

Gözler Kokoskov’un takımında...

Anadolu Efes’in ne yapacağı, nasıl oynayacağı belli. Aslında bütün gözler Fenerbahçe Beko’da olacak. Obradovic sonrası nasıl bir Fenerbahçe ortaya çıkacak, Kokoskov üstlendiği zor görevin altından kalkabilecek mi? Hep beraber göreceğiz. Takımların yeteri kadar hazırlık maçı yapamamış olmaları nedeniyle sezonun ilk 1 ayı biraz da hazırlık dönemi gibi geçecek. Burada oturmuş kadrolar avantajlı gibi gözükse de çoğu takım kadrosunu büyük oranda yeniledi.

Haberin Devamı

Efes-Fener ve diğerleri

Takımlardan tek tek bahsedemeyeceğiz. Genel olarak baktığımızda Efes-Fenerbahçe ve diğerleri olacak gibi duruyor. Tabii ki Ufuk Sarıca’lı Pınar Karşıyaka yine bu iki takımı en çok zorlayacak takım olarak görülebilir. Galatasaray, TOFAŞ, Türk Telekom, Darüşşafaka, Beşiktaş’ın yanına üst sıralar için mücadele edecek takımlar arasına Bahçeşehir’i de katabiliriz.

Belirleyici faktör Fethiye

Bence ligin kalitesini Fethiye Belediyesi belirleyecek. Bir hafta kala lige alındılar. İlk hafta Karşıyaka karşısına tek yabancı ile çıkacaklar. Geçen yılki Bakırköy Basket gibi bir takım kurarlar, yani küme düşmeleri çok erken belli olursa, ligin ikinci yarısında bizi kötü sürprizler bekleyebilir. Fethiye’nin yanına eklenecek 2. takım sonrası geçmişte de örneklerini gördüğümüz hedefi kalmayan takımlar para ödememek için yabancıları gönderebilir. Ligin tadı tuzu kalmaz.

YORUM YAZ