MENÜ

Çok değerli galibiyet

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko ligin en zor deplasmanlarından birine çıktı. Monaco, 8 maçın 6'sını kazanmış, geçen yıl Play-Off oynayan iskeleti koruyup üzerine takviyeler yapmıştı. Böylesine zor bir maçı çok ama çok kolay kazanıyordu neredeyse Fenerbahçe Beko. İtoudis, kısa zamanda rolleri çok iyi oturttu. İtiraf etmek gerekirse, Nigel Hayes ısrarına fazlasıyla şaşırıyordum Yunan antrenörün. Pierre'in yokluğunda bu kez üç numara başladı Hayes. Onun yüksek yüzdeli üçlük isabetleri ve kritik hücum hamleleri ile kontrolü eline aldı Fenerbahçe. Calathes, prangalarından kurtulmanın mutluluğu içinde sanki. İkinci baharını yaşıyor. 15 sayı ve 7 asistle mükemmel bir oyun kuruculuk örneği gösterdi. Monaco ligin en dengeli oynayan takımlarından biri.

Haberin Devamı

Yavaş yavaş geldi

İlk üç periyot Fenerbahçe savunması öyle verimli ve etkiliydi ki, Fransız ekibinden tam 10 top çaldı Sarı-Lacivertliler. Uzunlar faul problemine girmesine rağmen oyunun her iki yönünde de katkı verdiler. Wilbekın, Edwards, Metecan, Guduriç ne zaman ihtiyaç hissedilse devreye girdi. Neredeyse böyle bir deplasmanda güle oynaya kazanıyorduk maçı. Fark giderek açıldı ve Fenerbaheçe 34 sayı bulduğu 3. periyodu 79-60 önde bitirdi. Klasik olacak belki ama bu seviyelerde rehavete kapılırsan rakip seni anında cezalandırıyor. Nitekim elinde Mike James, Jordan Lloyd, Okobo gibi skorerleri bulunan Monaco, hissettirmeden yavaş yavaş geldi.

Haberin Devamı

Büyük avantaj

Savunma konsantrasyonu düştü. Hücumda yanlış tercihlere ve top kayıpları eklenince, pembe rüya neredeyse kabusa dönüşüyordu. Fransız ekibi 33-15'lik seriyle farkı 1 sayıya kadar indirse de, Guduriç'in serbest atışarı sonrası üç sayı savunmasını düzgün yapan Kanarya çok önemli bir engeli daha aşmış oldu. 9 maçta 8 galibiyet. Play-Off, hatta ilk 4 için büyük avantaj. Yüreğimiz ağzımıza geldi belki ama çok değerli bir galibiyet de cebimize girdi.

YORUM YAZ