MENÜ

Çifte zafer

Abone Ol Google News

Türk basketbolu için tarihi bir gün yaşandı Çekya'nın başkenti Prag'da. Önce Fenerbahçe Alagöz, ilk yarıda zorlansa da İtalya'nın Familia Schio takımını Brenna Stewart'ın harika oyunuyla 77-70 yendi, tarihinde 5. kez finale kaldı. Ardından bu yıl ilk kez Euroleague oynayan Çukurova Basket Mersin Yenişehir Belediye sahne aldı. Rakip ev sahibi USK Prag'dı. Dolu tribünler önünde, daha önce bu kupayı kazanan Prag karşısında tecrübesiz olmasına rağmen harika bir performans sergileyen ÇKB, salondan 78-58 galip ayrılıp ilk kez finale kalma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe kalite farkıyla...

Fenerbahçe Alagöz, istediği basketbolu oynayamasa da, kalite farkı ile sonuca gitti. Daha önce Ekaterinburg ile bu kupayı kazanan Brenna Stewart'ın 24 sayı 11 ribaunt, Vandersloot'un ise 11 sayı, 11 ribauntluk performansları galibiyetin anahtarı oldu.

Çukurova savunmasıyla...

Çukurova Basket de özellikle ikinci yarıda yaptığı müthiş savunma ile sonuca gitti. İlk yarıyı 44-40 önde kapadıktan sonra 3. ve 4. çeyreklerde sadece 9'ar sayı yiyen Mersin ekibi beklediğinden çok farklı bir galibiyete imza attı. Williams tam 5 blok yapıp, olağanüstü bir savunma performansı sergilerken hücumda da 16 sayı atıp galibiyetin mimarı oldu. Crvendakiç ve Hayes de skoru sürükleyince, kupanın Türkiye'ye gelmesi kesinleşti.

Haberin Devamı

Birinin 5., birinin ilk finali

Türk takımları bunu ikinci defa yapıyor. Daha önce 2014 yılında Ekaterinburg'da oynanan finalde Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşmış, kupayı alan Sarı-Kırmızılı ekip olmuştu. Bu Fenerbahçe'nin 5. finale. Daha önce oynadıkları 4 finale de kaybettiler. Çukurova ise ilk kez finalde. Fenerbahçe Meeseman, Stewart, İagupova, McBride, Vandersloot gibi yıldızlarla sahip. Çukurova ise daha çok takım oyunu ile sonuca gitmeye çalışıyor. Bakalım yarınki finalde kim gülecek? Ama sonuç ne olursa olsun o kupa Türkiye'ye gelecek...

YORUM YAZ