MENÜ

Çifte kavrulmuş zafer

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, Euroleague’de nefes almaya devam ediyor. Erdem Can ile yolları ayırdıktan sonra 14 yıldır kulüpte yardımcı antrenörlük yapan Tomislav Mijatoviç’e görevi veren Efes, Milano’dan sonra Maccabi Tel Aviv’i de devirip Play-in iddiasını sürdürdü.

Haberin Devamı

Potalar Kaunas’tan geldi....

İki hükümetin ortak kararı nedeniyle maç güvenlik sebepleri nedeniyle İstanbul yerine Letonya’nın Başkenti Riga’ya taşınmıştı. Potalar da, Kaunas’tan gelmişti. Buna rağmen çok iyi bir organizasyon yapan Lacivert-Beyazlılar, tribünleri doldurmayı başarıp Letonyalı taraftların da desteğini alarak başladı maça. İki takım da çok rahat hücum ederek başladı maça. Efes, Larkin önderliğinde skor bulurken, Maccabi Baldwin’le kafa tuttu. Üstünlük sürekli el değiştirdi, ilk periyot 29-27, devre ise 50-51 sona erdi.

Ercan Osmani’den kariyer maçı

Ama ikinci yarıdan itibaren daha kararlı oynayan, kazanmayı daha çok isteyen bir Efes seyretmeye başladık.Ercan Osmani, çok ekstra katkı verirken kariyer maçını oynadı. Pleiss’in iki kritik üçlüğü psikolojik üstünlüğü de Efes’e getirdi. Son çeyrekte ise maça noktayı koyan Larkin-Beaubois ortaklığı oldu. Belgrad’da oynanan ilk maçı 9 farkla kaybeden Efes, son çeyrekte yakaladığı ritmle maçı 105-91 kazanıp hem Maccabi ile arasındaki galibiyet farkını azaltırken, ikili averajı da eline geçirmeyi başardı. Larkin’in bu yıl gösterdiği liderlik, sahada ortaya koyduğu özveri en azından Play-İnn, ardından da Play-Off oynamasını hak ediyor bence. Takım da elli ki Mijatoviç’i çok seviyor. Tabii ki yol uzun ve engebeli ama deplasmanda alınacak bir Partizan ya da Baskonia galibiyeti tüm rüzgarın Efes’in arkasından esmesini sağlayalabilir...

Haberin Devamı
YORUM YAZ