MENÜ

Büyük final

Abone Ol Google News

Türk basketbolu bir final heyecanı daha yaşıyor. Bahçeşehir ve Frutti Extra Bursaspor'dan sonra Anadolu Efes, sezonun finalini yapmaya hazırlanıyor. Normal sezonu 4. bitiren Real Madrid ile 6. sırada bitiren Anadolu Efes, Euroleague finalinde kozlarını paylaşacak. Yol uzun ve engebeliydi. Aslında iki takım da inişler-çıkışlar yaşadı ama sezon sonunda ayakta kalmayı başaran taraflar şampiyonluk kupasının kulbundan tuttu.

Haberin Devamı

Birbirini iyi tanıyan iki coach iki takım!

Belgrad'da iki yarı final serisi de harika geçti. Anadolu Efes, Micic'in son saniye üçlüğü ile zafere ulaşırken, Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona'yı geriden gelip mağlup etti ve bu yıl Katalanlar'ı ilk kez yenme başarısı gösterdi. Finalde birbirini çok iyi tanıyan iki coach ve iki takım var. Real Madrid'in finale çıkması her ne kadar sürpriz olarak görünse de çok yönlü oyuncuları olan, hücumda alternatif silahları olan, rakibi her an şaşırtabilen bir potansiyele sahip Real. Keza coach Laso da.

Sonunda kazanan hep Ataman'ın takımı oldu

Haberin Devamı

Dünkü basın toplantısında Ergin Ataman da son bir yıldır Laso'nun kendilerine karşı sürekli 'şapkadan tavşan' çıkarmaya çalıştığından bahsetti. Efes yine kendi oyununu oynayacak, Laso da Efes'in kısalarını durdurmanın yollarını arayacak. Aslında geçen yılki Play-Off serisinden bu yana izlediğimiz film aynı. Real'in, eksiklerine rağmen Laso sayesinde Efes'e kafa tutması, ardından diğer bütün coachların Laso'nun izinden gitmesini seyrettik sürekli. Jasikevicius, bu yılki Play-Off serisinde Ettore Messina... Hepsinin ana planı, kendi oyunlarını oynamaktan ziyade, Efes'i ritimden çıkarmanın yolunu aramaktı. Nispeten bu yolu buldular da. Ama sonunda kazanan hep Ergin Ataman'ın takımı oldu.

Biz uzunlara onlar bizim kısalara önlem alacak

Efes, Micic-Larkin üzerinden oynayan bir takım. Real ise Tavares, Poirier, Yabusele gibi uzunlarını daha ağırlıklı kullanıyor. Olympiakos da, dün Fall ve Martin'in sayılarıyla Efes'e pota altında üstünlük sağlamıştı. Efes, rakibin uzunlarına, onlar da bizim kısalara önlem alacaklar.

Hedef bunu başaran 3. takım unvanını almak

Satranç mücadelesine benzer bir maç izleyeceğiz. Sonunda işi biraz da bireysel yetenekler çözecek. 4 yıldır Efes Avrupa basketbolunun zirvesinde. Buraya gelmelerinin tesadüf olmadığını defalarca kanıtladılar. Ergin Ataman ve öğrencilerinin önünde şimdi yeni bir hedef var. Üst üste 2 kez şampiyon olmayı başaran 3. takım olmak. Bunu daha önce sadece Maccabi ve Olympiakos yapmıştı. Sıra şimdi Anadolu Efes'te... Haydi Efes. Şampiyonluğa sadece bir maç kaldı... Daha önce yaptın, yine yaparsın...

YORUM YAZ