MENÜ

Bunun rövanşı var!

Abone Ol Google News

Maç sonunda yazacağımızı baştan yazalım. Larkin’i savunmada oturtup, hücumda oyuna sokacağız diye maçı elimizle verdik Yunanistan’a... Tabii hakemlerin satışı da var. 3 saniye kala Samet’e çalınan faul, en kritik yerde Melih’e çalınmayan sportmenlik dışı faulün ‘es’ geçilmesi de skora direkt etki etti. İnanılmaz bir maç oldu. İnişler, çıkışlar, karşılıklı seriler... Kısa sürede bir araya gelen oyuncu grubu doğal olarak istikrarlı basketbol oynayamıyor. Bu bütün takımlar için de geçerli. Ama oyunu bırakmadık. Larkin, hep pozisyonda üzerine iki kişi buluyordu ama asistlerle Metecan’ı, Oğuz’u, Samet’i, Melih’i oyunun içine soktu.

Haberin Devamı

Kenarda fazla kaldılar

Müthiş bir hücum performansı sergileyen Melih’in üçlükleri çabuk toparladık. Larkin, ilk basketini 27. dakikada attı, ardından bir tane daha ve skor 56-56’ya geldi. 15 sayılık farkı kapayan Milli Takım için her şey yolunda gidiyordu. Ama devre sonunda Larkin ve Metecan kenara alınıp orada fazla kalınca, Yunanistan 3 dakikada 10-0’lık seriyle tekrar 66-56 öne geçti. Bu ikili geç de olsa oyuna girdi, Melih iki üçlük daha attı ve yaptığımız alan savunması faydasını verdi. 2 dakika kala Larkin’i serbest atışları ile de 71-68 öne geçtik.

Haberin Devamı

Az kalsın deviriyorduk

Bu dakikada coach Orhun Ene, savunmada dinlenmesi için Larkin’i kenara aldı. Hücumda tekrar oyuna sokacaktı. Ama oyun durmadı. Mola sonrası da savunmada olduğumuz için Larkin kenarda kaldı. Bu sırada kullandığımız 3 hücumda da topu potaya değdiremedik. 3 saniye kala da hakemler Samet’e birfaul uydurunca, elimizdeki maç uçtu gitti. Sloukas, Papanikolau, Printezis, Papagiannis, Larentzakis gibi Euroleague oyuncuları ile bu maça büyük önem veren Yunanistan’ı Atina’da neredeyse deviriyorduk. Artık pazartesi günü İstanbul’da rövanşı almayı umuyoruz...

YORUM YAZ