MENÜ

Bundan iyisi olmazdı

Abone Ol Google News

Belgrad’da Sırbistan, Kaunas’ta Litvanya ile oynamaktan kurtulduk. Kanada’da ateşli bir atmosfer olmayacak. Yunanistan’la da tarafsız sahada oynama fırsatı bulacağız. Bence, olabilecek en iyi kurayı çektik.

Haberin Devamı

Dünya Kupası’nda hayal kırıklığı yaşayan ülkeler için son fırsat. 2020 Olimpiyat Elemeleri’nde 24 takım, 4 bileti almak için yarışacak. Kura öncesi ev sahipleri belliydi. Belgrad, Kaunas, Split ve Victoria...

Hırvatistan’la aynı torbada olduğumuz için Split’e gitme şansımız yoktu. Olabilecek en iyi olasılık, Victoria’da Kanada’nın grubuna düşmek olurdu. Belgrad’da 20 bin ateşli taraftar önünde Sırbistan’ı, Kaunas Arena’da 15 bin kişi önünde Litvanya’yı yenmek imkansıza yakındı. Tabii ki Kanada ve Yunanistan’ı geçmek de kolay olmayacak ama en azından umudumuz olacak.

Kadrolara NBA finalleri kriter olacak

Elemeler 23-28 Haziran tarihleri arasında. Takımlar nasıl kadrolarla oralara gelecek şimdiden bilmiyoruz. Biz de hangi oyuncularımızı Kanada’ya götürebileceğiz belli değil. Ama şöyle bir gerçek var. NBA finalleri 4-21 Haziran tarihleri arasında oynanacak. Şu ana kadar NBA’in en iyisi konumundaki Milwaukee Bucks finale kalırsa Yunanistan’da Antetokoumpo, bizde ise Ersan olmayacak. Cleveland, Play-Off göremez, Cedi kesin gelir. Philadelphia’nın durumu bizim için belirleyici olacak. Onların da final oynayacağını pek sanmıyorum.

Haberin Devamı

Çekya’yla hesabımız var

Kanada’nın 18-19 tane NBA oyuncusu var. Onların çoğu Dünya Kupası’na gelmedi. Kanada turnuvayı 21., Türkiye ise 22. sırada tamamladı. Sonuçta deplasmanda Sırbistan ya da Litvanya ile oynamaktan, Kanada ile karşılaşmak her zaman tercih nedenidir. Grubumuzda ayrıca Çekya var. Onlarla da kesilecek bir hesap bulunuyor. Çin’de yenildiğimiz Çekya’yı da mağlup etmemiz gerekecek.

YORUM YAZ