MENÜ

Bu takımı çok sevdim

Abone Ol Google News

Altyapılarda asıl amaç A Takım'a kalifiye oyuncu yetiştirmektir. Ama o oyuncu yetişirken kazanmayı da öğrenmelidir.

Haberin Devamı

U18 Milli Takımımız, pazar gününden bu yana İzmir'de Avrupa Şampiyonası oynuyor.

Polonya, Almanya, Büyük Britanya'yı yendiler. Grupta favori İspanya'ya ise mağlup oldular.

Dün de Litvanya ile çeyrek final mücadelesine çıktı U 18 Milli Takımı... Samet, Berke, Arda, Kerem, Tan, Efe, Hamza gibi geleceği parlak olabilecek oyuncular var. Hatta kadroya giremeyen bir kaç isim daha sayabiliriz...

Bu takım turnuva boyunca belki çok iyi oynamadı, çok kötü üçlük attı, çok kötü serbest atış attı ama şu anda yarı finaldeler.

Lİtvanya gibi ekol bir ülkeyi 32'de 5 üçlük atıp, yani 27 üçlük kaçırıp yenmek 'kazanmayı öğrenmek' anlamı taşıyor... Türk takımlarının A takım dahil her seviyede en büyük eksikliği, final kaybetmekti. Başa baş giden maçlarda bir şekilde kritik hatayı yapan taraf hep biz oluyorduk.

Ama bu U 18 milli takımı, şampiyon olur olmaz bilemem ama 'Pes etmemeyi' öğrenmiş, karakterli oyunculardan oluşuyor.

Haberin Devamı

Son periyotta fark 7-8'e çıkmasına rağmen savunmayla, presle, top kapmayla geri geldiler, müthiş bir mücadele sergilediler, o formanın hakkını verdiler maçı 64-61 kazanıp yarı finale çıktılar.

Coach Fikret Doğan, tüm takımı ve İzmir seyircisini kutluyorum.

Maç sonrası sevinçleri biraz abartılıydı belki ama galibiyetin tadını çıkardılar, eğlendiler, kendilerini desteklemeye gelen binlerce İzmirli'yle beraber zaferi doyasıya kutladılar.

Enerjisi çok güzel bir takım.

İçlerinden kaç tanesi üst seviyeye çıkacak, kaç tanesi yıldız olacak bilmiyorum ama bu takımın sahadaki duruşunu, geri adım atmamasını çok beğendim...

Umarım önce yarı finalde Slovenya'yı yenip, ardından da finali kazanıp şampiyon olurlar....

YORUM YAZ